CLO deelt zorgpunten met president Santokhi

Ronald Hooghart heeft in hoedanigheid van voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) een brief geschreven aan president Chan Santokhi. Hij herinnert de president er aan dat afgesproken was dat landsdienaren een verhoging van 25% zouden krijgen, in de orde van wat onderwijsgevenden eerder zouden hebben ontvangen. Hooghart merkt op dat de regering bezig is met het instellen van een loonronde, terwijl er niet hierover met de CLO onderhandeld is.

De CLO concludeert dat de regering buiten alle goede normen en wettelijke regelingen bezig is te praten met andere groepen. De regering zou in het kader van IMF-regelingen ook een loonronde van 25% op tafel hebben.

In het schrijven vraagt de CLO aandacht voor het uitbetalen van de Covid-tegemoetkoming aan zorginstellingen zoals Huize Ashiana en Esther Stichting. Hooghart benadrukt dat de CLO de overheid informeert over wat zich op het veld afspeelt en altijd heeft gekozen voor een goede verstandhouding met de werkgever, in deze de regering-overheid. De organisatie zal er echter niet voor schromen om wanneer de burgerij dat opeist, de oorlog te verklaren. Volgens het CLO-schrijven is er sprake van rancune binnen het ambtenarenapparaat en vrezen landsdienaren ontslagen te worden of rancuneus aangepakt te worden.

De CLO is er ook bezorgd over dat de kandidaten van de CLO nog steeds niet in de Sociaal Economische Raad (SER) en het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) zijn ingedeeld, terwijl de vicepresident buiten de CLO om, een kandidaat heeft geplaatst. De CLO heeft Rodney Sommandas aangewezen als SER-vertegenwoordiger en Yoné Gorisson als OKB-vertegenwoordiger.

U kunt de brief van de CLO aan president Santokhi hier lezen. ………… (Star)


Lees verder

Bron: Starnieuws.com