Cliënt verwijt EBS onprofessioneel gedrag

05/01/2021 22:22 –
PARAMARIBO – “Dit is niet acceptabel, zo ga je niet om met mensen. Het is slechte dienstverlening en onprofessioneel gedrag van EBS.” Dit benadrukt een super geïrriteerde Franklyn Jabini die langer dan een jaar zijn huis op het electriciteitsnet van EBS probeert aan te sluiten. Echter, ondanks verschillende pogingen en verschillende wegen te hebben bewandeld is zijn wens nog niet vervulling gegaan.
De installatie van de nieuwbouwwoning die op Koewarasan staat is op 24 september 2019 goedgekeurd. Met Jabini was afgesproken dat zijn stukken naar de afdeling Calculatie waren doorgestuurd zodat een offerte opgemaakt kon worden. “Ik moest dan regelmatig contact maken via het nummer 175. Ik heb dat tot vervelends toe gedaan maar ze konden me niets concreet aangeven”, ergert de cliënt zich in gesprek met de Ware Tijd.
Na meerdere malen vragen begreep Jabini dat er een perceelkaart nodig was om de aansluiting in orde te maken. Dat is volgens hem tot twee keer toe opgestuurd. “We hebben een heel jaar lang op een calculatie moeten wachten om te weten wat het ons gaat kosten. We kregen uiteindelijk op 30 september de offerte.”
Ondanks het feit dat Jabini zijn stukken een jaar eerder had ingediend, stond EBS erop dat hij volgens de geünificeerde koers de betaling moest doen. “Terwijl zij de zaak zolang hebben laten liggen”, benadrukt hij. De betaling is geschied op 12 november 2019. Daarna is er tot nu toe niets meer gebeurd.
Jabini stoort zich vooral aan het feit dat geen enkele afdeling concrete informatie aan hem kan doorspelen en hij steeds van het kastje naar de muur wordt gestuurd. Volgens hem hebben medewerkers vaker verzekerd dat ze informatie zullen inwinnen en dan contact met hem zullen opnemen. Echter, dat is nooit gebeurd. “Het vervelende is ik woon in een huis waar ik geen elektriciteit heb. Als we kleren willen wassen moeten we naar mensen gaan. We moeten dagelijks ijs kopen om onze producten koel te houden. Voor alles wat ik wil doen dat te maken heeft met elektriciteit ben ik afhankelijk van mensen. Dan kan EBS niet eens aangeven wanneer ze de huisaansluiting in orde zullen maken. Er wordt keihard betaald ervoor.”
Hij meent dat EBS op deze manier misbruik maakt van haar positie als monopolist. Marcel Eyndhoven, technisch directeur van het bedrijf, beaamt dat de installatie van Jabini op zich heeft laten wachten. Echter, hij zegt dat de opdrachten voor aanleggen in voorbereiding waren. “De stukken worden naar de operations gestuurd. De inschatting is dat rond eind januari de klant over zijn aansluiting beschikt”, verzekert Eyndhoven.
  Tweet
 

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname