Cijfers COVID-19 dashboard komen niet overeen met Volksgezondheid

Tijdens de openbare vergadering die gisteren gehouden is, presenteerde de minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin, de cijfers van het aantal COVID-19 besmettingen en doden in ons land. Ramadhin gaf aan, dat er een lichte daling te zien is in de afgelopen dagen van het aantal positieven.
“Hopelijk zet deze daling zich voort na de lockdown van het komend weekend. In het aantal overledenen zien we een lichte stijging en dan weer een lichte daling. Het is bekend dat mensen met onderliggende ziekten zoals hoge bloeddruk, suikerziekte en overgewicht, vaker getroffen worden door complicaties en kunnen overlijden.
Deze groep wordt vaker getroffen door deze infectieziekte en dat is ook wereldwijd dezelfde trend”, aldus Ramadhin. Volgens de minister zal de bewustwording over COVID-19 worden opgeschroefd in verschillende talen. Ook komt er een samenwerking met Unicef die betrekking heeft op de hygiënemaatregelen in het kader van het coronavirus.
Een oplettende burger heeft de redactie van De West erop geattendeerd, dat hij al geruime tijd de cijfers van de COVID-19 website bijhoudt.  ‘’Als je de cijfers van de minister optelt, kom je op andere aantallen dan de website. Mocht er een delay zitten in de cijfers, zou dat uiteindelijk weer goed komen, maar dat is niet zo. Gezegd kan worden dat de website informatief is en dat deze cijfers een indicatie geven, maar dan nog zou er ergens een correctie moeten plaatsvinden”, aldus de burger. Het aantal positieve gevallen dat geregistreerd staat op het dashboard van de COVID-19 website, wordt ook door de media gebruikt in hun berichtgeving. De correcte informatie moet daarom wel goed en juist vastgelegd worden. Volgens onze bron kan het zijn dat de telling van de website en de minister anders zijn, maar dan moet iemand met een goed onderbouwde uitleg komen, want de geloofwaardigheid van de cijfers op de site is nu wel zeer wankel. “Bij mijn weten zijn er maar twee testlocaties, dus het kan niet zo zijn, dat er cijfers van een ander lab niet zijn meegenomen. Bij navraag is gebleken, dat er inderdaad twee laboratoria zijn voor de testen van COVID-19. Naar aanleiding van de gepresenteerde cijfers van de minister van Volksgezondheid heeft hij 127 minder in zijn PPT of de COVID-19 website heeft er 127 te veel”, zegt de burger. De redactie heeft getracht een reactie te krijgen over deze cijfers van minister Ramadhin, maar helaas was hij niet bereikbaar voor het ter perse gaan van deze editie.
The post Cijfers COVID-19 dashboard komen niet overeen met Volksgezondheid appeared first on DE WEST. ………… (De West)

Lees verder

Bron: De West Suriname