CHS heeft eerste vrouwelijke voorzitter

04/02/2021 00:00 –

Lilawati Raghoebier (l) en Wendy Jap A Joe (r) zijn woensdag geïnstalleerd als respectievelijk voorzitter en plaatsvervangend voorzitter van het Centraal Hoofdstembureau. :  
PARAMARIBO – Sinds de oprichting van het Centraal Hoofdstembureau wordt dit vooral bij verkiezingen belangrijke instituut geleid door een vrouw: Lilawati Raghoebier. Ze spreekt van “een bijzondere uitdaging”, maar zegt er klaar voor te zijn. Zij en de overige zeventien leden zijn woensdag in de Congreshal geïnstalleerd door president Chandrikapersad Santokhi.
Het staatshoofd heeft het team opgeroepen het werk te doen zoals het hoort. Raghoebier heeft overgenomen van Eugène Merkus die deze functie vanaf januari 2015 heeft bekleed, na Lothar Boksteen te hebben opgevolgd. “Ik zal mijn uiterste best doen om naar eer en geweten te werken. Ik ben er klaar voor”, zegt Raghoebier tegen de Ware Tijd.
Ze voegt eraan toe dat ze geen lid is van een politieke partij. De voorzitter weet ook niet welke organisatie haar heeft voorgedragen voor de functie. “Ik denk dat ik op basis van mijn onafhankelijkheid en objectiviteit ben gevraagd door het kabinet van de president.” Raghoebier heeft eerder wel als toezichthouder gewerkt bij het Onafhankelijk Kiesbureau, dat tot vóór kort nog werd geleid door Jennifer van Dijk-Silos.
Raghoebier beseft dat het geen eenvoudige taak is om het CHS te leiden, maar verzekert dat haar basis zal zijn de wet. “Als je de wet raadpleegt dan moet er altijd een oplossing te vinden zijn. Wanneer je je best doet en je verdiept je erin dan hoeft het werk niet moeilijk te zijn.”
Ze belooft in goed overleg met de overige leden besluiten te zullen nemen. Omdat de aanloop naar haar benoeming vrij snel is gegaan, wil Raghoebier binnenkort in vergadering nader kennis maken met haar teamleden van wie ze hoge verwachtingen heeft.
Plaatsvervangend voorzitter van het CHS is Wendy Jap A Joe. De andere leden zijn Delano Landvreugd, Gilbert van Lierop, Johannes Aviankoi, Aroenkoemar Hardien, Stanley Betterson, Sarswatie van der Hoef-Ramlagansing, Raymond Landburg, Mohamed Rostamkhan, Anenda Veldman, Dewperkash Jaddoe, Muriël Held, Rugia Bergraaf, Robert Soentik, Robby Raghoe, Lourencina Adams en Mohammed Guman. Landvreugd, Landburg en Raghoe zaten ook al in het vorige CHS, dat in januari 2015 werd geïnstalleerd.
  Tweet
 

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname