Chandrikapersad Santhoki: “HEF DE AVONDKLOK OP”

Ware het niet zo dat op 21 mei jongstleden de heer Chandrikapersad Santhoki een oproep deed aan de toenmalige regering om de avondklok c.q. de vrijheidsbeperking op te heffen. Hiervoor werden er tal van redenen gegeven waarvan één was dat de avondklok c.q. vrijheidsbeperking ervoor zorg droeg dat de organisatie van de verkiezing stagnatie ondervond.

Hierover was de, nu huidige president duidelijk en ferm over: “Regering hef die avondklok op”!!!!!! Herhalend gaf hij dit aan.Op 16 juli jongstleden werd de heer Santokhi ingezworen als President van de Republiek Suriname. Daarna stelde hij ook zijn regeerteam, de diverse ministers, in.Wij leven nu net een maand verder na de inauguratie dag. Reeds hebben wij gezien dat diverse vervolgingsdaden worden gesteld, alsmede dat de President zijn eerste officiële dienstreis heeft opzitten. Daarvoor is gekozen om met drie chartervluchten richting Guyana te gaan voor de inauguratie ceremonie van de nieuwbakken President van Guyana. Uit deze dienstreis zijn geen concrete zaken voortgekomen dan alleen maar gesprekken, waarvan de President gewag maakte van een brug over de Corantijnrivier gebouwd zal worden. Dit werd echter weer gesust door de Minister van Buitenlandse Zaken, Albert Ramdin die aangaf dat de brug wel even op zich zal laten wachten. Sterker nog, er zijn nog geen concrete afspraken hierover gemaakt. Welk rendement is dan gehaald uit het bezoek aan Guyana?
Terugkomend, President u adviseerde de toenmalige regering om de avondklok c.q. de vrijheidsbeperking op te heffen. De toenmalige regering heeft uw advies terzijde gelegd. U zit nu in het zadel, dus is het ook te wachten dat u uw eigen gegeven advies zou opvolgen. Echter zien wij dat u de avondklok c.q. de vrijheidsbeperking blijft handhaven. Waarschijnlijk om het corona-virus. Hetzelfde virus dat uw minister van Openbare Werken betitelde als te zijn “maar een griepje”, “de zaak wordt zomaar opgeblazen”.Maar heer President, gaat u uw eigen advies nog opvolgen of heeft u nu al ruzie met uw zelf hieromtrent? Inmiddels zien, horen en weten wij dat u op de vele beloften die u voor de verkiezing deed terugkomt. Was het slecht podiumtaal die u het volk voorhield of zat er ook een schijn van waarheid in? We zitten nu als volk opgescheept met al die neppe beloftes en leugens.
De keiharde realiteit waarmee wij nu dagelijks geconfronteerd raken is de spreiding van het corona virus. Toetsend op alles wat u het volk met betrekking tot verspreiding van dit virus voorhield kunnen wij nu al concluderen dat u het volk van Suriname heeft bedonderd. Erger is dat u nog steeds alles in de schoenen probeert te schuiven van de vorige regering, terwijl het door u gedane uitspraken helder en duidelijk in beeld zijn vastgelegd.
Ik kan me nog heugen toen wij het eerste Covid 19 geval in het hadden geconstateerd, hoe serieus de vorige regering optrad. Zelfs het luchtruim werd gesloten. En zie ook hoe uw regering de situatie aanpakt, na meer dan 1000 actieve gevallen en meer dan 53 doden. Lockdown met een uurtje verscherpt, een zaterdags lockdown en verplicht mond en neusbedekking. Kunt u het volk uitleggen hoe serieus uw regering is met de aanpak van dit dodelijk virus? Voor mij spreekt de aantal doden veel luidere dan het door u aangekondigde maatregelen en het door uw regering uitgestippeld beleid.
Michael, de kritische burger

Share this:

Gerelateerd

………… (PBN)

Lees verder

Bron: Public News