Certificering Boeing 777-200 in laatste fase

17/08/2020 10:01 – Wilfred Leeuwin
De uitgelaten crew zaterdag na het succesvol doorlopen van de demonstratievlucht.  
PARAMARIBO – De certificering van de Boeing 777-200 van de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) zal deze week worden afgerond. De kist heeft zaterdag met succes de vereiste demonstratievlucht uitgevoerd.
SLM-directeur Radjesh Radjkoemar zegt tegen de Ware Tijd enorm blij te zijn dat deze episode snel tot het verleden zal behoren. Nadat deze week nog enkele formaliteiten moeten worden afgerond kan de kist commercieel worden ingezet op de Mid-Atlantische route. “We hebben technisch en schematisch alles al in orde”, zegt Radjkoemar.
Het vliegtuig heeft ruim zeven maanden, sinds het werd geleaset, aan de grond gestaan. Dit als gevolg van een dispuut tussen de SLM en de Burgerluchtvaartautoriteit Suriname (Casas). Radjkoemar zegt dat met de certificering in zicht het ook voor het personeel van de SLM een enorme opluchting is.
De inzet van de Boeing biedt nieuwe kansen voor de SLM die de afgelopen jaren in woelig vaarwater is terechtgekomen. “Ik wil iedereen feliciteren met dit succes, vooral de SLM-medewerkers.”
Radjkoemar wijst erop dat de SLM elke dinsdag en woensdag vluchten uitvoert naar en van Amsterdam. Echter, deze vluchten vinden plaats onder beperkingen vanwege de Covid -19-situatie. Hierover zijn er protocollen uitgegeven door de ministeries van Volksgezondheid en Buitenlandse Zaken. Alleen ingezetenen kunnen van deze vluchten gebruik maken. Personen die met een visum reizen, moeten eerst contact maken met het ministerie van Buitenlandse Zaken.
  Tweet 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname