Centraal laboratorium BOG ontvangt COVID-materiaal

Het Malariaprogramma van het ministerie van Volksgezondheid is door zijn belangrijkste donor, het Global Fund, in staat gesteld om diagnostische materialen ter waarde van US$ 83,000 te kopen voor de nationale COVID-19-respons in Suriname. De aangeschafte laboratorium supplies werden met support van de Pan-Amerikaanse gezondheidsorganisatie (PAHO) het land binnengehaald.
Hélène Hiwat, coördinator van het Malariaprogramma, overhandigde de testmaterialen aan Phyllis Pinas, hoofd van de afdeling Bacteriologie van het Centraal Laboratorium bij het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg.
Sinds mei 2020 voorziet het Malariaprogramma naast de reguliere dienstverlening voor onder andere malaria en hiv, zelf ook in COVID-dienstverlening in de kliniek genaamd “TropClinic”. TropClinic is de primaire COVID-testlocatie van het ministerie van Volksgezondheid in Paramaribo-Noord.
Er wordt gratis op COVID-19 getest van maandag tot vrijdag van 8.00 uur tot 14.00 uur. Het TropClinic personeel is meertalig en verwelkomt zowel Surinamers als niet-Surinamers.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald