CBB-directeur wordt ontheven

Dennis Menso wordt ontheven als directeur van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB). Vicepresident Ronnie Brunswijk gaf gisteren tijdens de persconferentie van de ministerraad in de Congreshal aan, dat dit besluit in de Raad van Ministers (RvM) is genomen. Suriname Herald verneemt dat Anastatia Kanape-Pokie, de nieuwe directeur wordt.
De bedoeling is dat de overdracht en benoeming vandaag plaatsvinden. De benoeming en ontheffing van een aantal directeuren van diverse ministeries is gisteren goedgekeurd in de RvM.
Menso werd begin januari 2019 aangesteld als directeur. Hij nam het roer over van Natasha Arupa-Wong Swie San, die waarnam als directeur. Wong Swie San was vanaf februari 2018 belast met de waarneming op het CBB. Haar waarneming liep op 31 december 2018 ten einde.
Brunswijk gaf verder aan dat er morgen een spoed onderraad vergadering gehouden wordt over de basiszorgverzekering, die eind van de maand verloopt. Ook deelde hij mee dat de commissie Niertransplantatie is ontbonden.
De huidige COVID-19-situatie is breedvoerig tijdens een vergadering met de president, diverse ministers, de COVID-19-commissie in DNA en anderen besproken.
Vishmohanie Thomas

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald