CBB-directeur: personeel probeert met gebrekkige middelen goede service te geven

De vele klachten vanuit de samenleving over de dienstverlening van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) zijn directeur Anastatia Kanapé-Pokie niet onbekend. Toch probeert het personeel, ondanks de gebrekkige middelen en een tekort aan equipement zijn uiterste best te doen voor een goede service. Kanapé-Pokie geeft toe dat het op enkele kantoren schort aan klantvriendelijkheid van sommige personeelsleden, maar ze belooft verbetering.
“Ik weet dat het personeelsleden niet altijd lukt om op de juiste manier informatie over te brengen naar de burgers toe, maar we komen eraan. Het gaat soms goed mis, maar ik weet ook dat een groot deel wel goed kan communiceren,” zegt de directeur in gesprek met Suriname Herald. Zo zijn er ook hardwerkende medewerkers.
“Wanneer andere kantoren gesloten zijn, werken de mensen van het CBB, zoals in de lockdownperiode het geval was.” Het CBB kon niet sluiten, omdat de werkzaamheden normaal voortgang moeten vinden, vanwege de verantwoordelijkheid als het aankomt op de inschrijving van geboorten en overlijden. “Deze zaken kunnen niet wachten en zie daar het belang van de bevolkingsadministratie.” De dienstverlening moet gecontinueerd worden, benadrukt de directeur.
Volgens haar letten burgers vaak alleen op enkele ambtenaren die niet weten te praten, terwijl het CBB-personeel veel werkzaamheden verzet. Ook wordt in sommige gevallen onder erbarmelijke situaties gewerkt, zegt de directeur. Burgers zijn volgens Kanapé-Pokie niet op de hoogte van de offers die allemaal gebracht worden op de CBB-kantoren voor de dienstverlening.
Het is ook niet het CBB dat bepaald hoeveel mensen per dag zich moeten aanmelden voor een uittreksels en andere documenten. Ook de lange wachttijden liggen niet aan het CBB. Samen met het directoraat Binnenlandse Zaken wil zij werken aan oplossingen. Ze legt verder uit dat er niet sneller kan worden gewerkt, omdat het CBB de machines niet heeft en er ook beperkte ruimte beschikbaar is. Dit zijn slechts enkele zaken die spelen.
“We proberen creatief te zijn met de gebrekkige middelen die we hebben om toch te werken aan een goede dienstverlening,” geeft de directeur aan. Vanwege COVID-19 wordt er met minder personeelsleden gewerkt.
Simone Awanna

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald