CBB alleen open voor geboorte, overlijden en echtscheiding

Vanaf dinsdag zullen het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) en zijn Bureaus voor Burgerzaken (BvB’s) van 7.00 uur tot en met 13.00 uur zeer beperkt open zijn voor het publiek. De Covid-19 maatregelen worden eveneens verscherpt.

Directeur Anastatia Kanapé-Pokie laat via de Communicatie Dienst Suriname optekenen dat het CBB uitsluitend open zal zijn voor:
– Aangifte van geboorte en overlijden- Aangifte van echtscheidingDit vanwege de wettelijke termijn die gekoppeld is bij het doen van aangifte en inschrijving.

Ook zullen eerder gemaakte afspraken normaal voorgang vinden bijvoorbeeld aangifte van huwelijken die reeds zijn geschied. De CBB-directeur benadrukt dat het CBB geen diensten zal verlenen voor het verstrekken van onder andere uittreksels/nationaliteiten/geboorteaktes/stambomen of de aanvraag van paspoorten. Zij geeft aan dat er op zo een manier een grote toestroom van burgers voorkomen wordt bij het CBB en zijn BvB’s.

Ook in verband met de komende feestdagen gelden aangepaste openingstijden:Op 24, 28, 29 en 30 december zijn de kantoren open van 07:00 -11:00 uur en op oudjaar sluiten de kantoren om 10.00 uur.  ………… (Star)


Lees verder

Bron: Starnieuws.com