Canada walst over Cayman Islands, 11-0

Canada heeft groepsgenoot Cayman Islands letterlijk platgewalst met 11 doelpunten. Met een balbezit van 75% en een passnauwkeurigheid van 88%, waren de Canadezen meer dan een maat te groot voor de Cayman Islands. Canada had na 90 minuten spelen 576 passes erop zitten tegenover 197 van Cayman Islands. Met deze overwinning schuift Canada opnieuw naar de top van Groep B. Suriname en Canada hebben beide hun wedstrijden gewonnen. Maar het doelsaldo van Canada is met de overwinning op Cayman Islands geschoten naar 16. Suriname zit op negen doelpunten uit twee wedstrijden.De Canadezen hadden 44 schoten, waarvan 16 op het doel. Het team van Cayman Islands was niet in staat maar een schot te doen. Aan Canadese zijde vielen 8 hoekschoppen, terwijl het bij de gastheer blanco bleef.  De wedstrijd is gespeeld in hetzelfde stadion waar Suriname het opnam tegen Aruba, de IMG Academy Bradenton in het Amerikaanse Tampa.

Frank Sturing startte de doelpuntenregen in de 6e minuut. Daarna was er geen houden aan. Acht minuten later werkte Cyle Larin zijn bijdrage in de netten. In de 25e scoorde David Wotherspoon, waarna Alphonso Davis in de 28e minuut een penalty verzilverde. Hij pakte er nog een in de 73e minuut. Mark-Anthony Kaye vond ook twee keer doel (33e, 63e), terwijl Lucas Cavallini ging voor een hattrick (68e, 74e, 76e). Alistair Johnston deed ook een in het mandje (43e).
In Groep B zitten behalve Suriname en Canada, ook de Cayman Islands, Aruba en Bermuda. De eerste ronde van de Concacaf Wereldbeker kwalificatie voor Qatar 2022 voor team uit Noord- en Centraal-Amerika en het Caribisch Gebied wordt gespeeld in de periode 24 maart tot 8 juni. In totaal dingen 35 landen in deze gebiedsdelen mee voor een plekje in Qatar.  ………… (Star)


Lees verder

Bron: Starnieuws.com