Camerabeelden ondersteunen verklaring drugsverdachte niet

12/11/2020 04:55 – Van onze redactie

 
PARAMARIBO – Rolando A. heeft woensdag tijdens de rechtszitting tegen rechter Maureen Dayala gezegd dat de koffer met 3,75 liter cocaïne waarmee hij werd aangehouden, van een vriend is. Hij had de koffer aan iemand in Albina moeten afgeven, maar werd ermee betrapt te Stolkertsijver.
De verdachte verklaarde dat de vriend hem de koffer tussen half vijf en zes uur ’s morgens te Lelydorp heeft gegeven. Echter, de politie heeft een dergelijke handeling op het genoemde tijdstip niet kunnen waarnemen op camerabeelden van het ‘Safe City’-project. Toch houdt de verdachte vast aan zijn verklaring.
Hij beweerde ook telefonisch contact te hebben gehad met die vriend die ochtend, maar kan dat niet aantonen. Zijn verklaring hiervoor is dat zijn mobiele telefoon niet in staat is om alle telefonische oproepen op te slaan. Officier van justitie Mirella van Dijk hechtte weinig waarde aan deze verklaring.
Rolando A., die eerder is veroordeeld voor een soortgelijk feit, zei op een vraag van de rechter niet te weten of zijn vriend in drugs handelt. De zaak wordt op 9 december verder behandeld.
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname