BZV-pasjes met een maand verlengd; Bazo tot 31 december

BZV (17-59): De Basis Zorgverzekering-pasjes (BZV) voor personen tussen 17 en 59 jaar zijn tot en met 30 april verlengd.  Dit is de zoveelste verlenging vanaf 31 juli 2020. De Bazo-verzekering voor mensen tussen 0-16 en 60+ is gegarandeerd tot 31 december dit jaar.Op basis van instructies van president Chan Santokhi is een Task Force ingesteld bestaande uit de ministers van Volksgezondheid, Sociale Zaken & Volkshuisvesting, Binnenlandse Zaken, Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken, Financiën & Planning, Regionale Ontwikkeling & Sport én het Staatsziekenfonds (SZF). De doelstelling van de Task Force is het oplossen van alle perikelen de basiszorg en de Bazo-kaarten rakende, meldt de Communicatiedienst Suriname. De Task Force is donderdag bijeenkomen.
Verlenging van de Bazo-verzekering geschiedt uitsluitend bij SZF. Nieuwe aanvragen vinden nog steeds via de Bazo-kantoren van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting. De verlenging en aanvraag van de verzekeringspas geschiedt via de Bazo-kantoren van het ministerie van Sociale Zaken & Volkshuisvesting. Sociale Zaken en Volkshuisvesting maakt een inhaalslag, ondersteund door Volksgezondheid en het SZF.  De aanvraag van mensen die geen pas hebben ontvangen, zal deze maand worden afgehandeld.

Er is gebleken dat er duizenden pasjes nog niet zijn afgehaald bij SZF. Eenieder die een aanvraag heeft gedaan wordt gevraagd bij het SZF of de Bazo-kantoren te informeren over de status van de aanvraag. Voorts kijkt de Task Force naar mogelijkheden om de niet opgehaalde pasjes via andere mogelijkheden te distribueren.
………… (Star)


Lees verder

Bron: .com