Buurtbewoners Morgenstond verwijten politie van klassenjustitie

Buurtbewoners van de Kawfoetoeboi-, Bagabaga- en Katoenfowrustraat in Paramaribo-Noord zijn niet te spreken over de wijze waarop de politie is omgegaan met de melding van een feest thuis bij advocaat Joan Nibte. Informanten dichtbij de politie zeggen dat dit de werkwijze is van de politie als een melding binnenkomt van iemand van hoog aanzien.
Omwonenden hebben de sterke arm sinds 14.00 uur in kennis gesteld, dat er een drukte waar te nemen is op het adres. Na een aantal keren gebeld te hebben is de politie toch niet verschenen. Buurtbewoners hebben een filmpje gemaakt van het aantal auto’s op het terrein.
Uiteindelijk maakten de mensen contact met de redactie van Suriname Herald. De redactie heeft contact opgenomen met districtscommissaris (dc) Ricardo Bhola van Paramaribo-Noordoost. Hij zou de COVID-brigade inschakelen. Toen de dc contact opnam met de politie kreeg hij te horen dat het om een zitje van vijf personen ging en dat enkele mensen af en aan eten ophaalden.
Een buurtbewoner zegt dat dit bezijden de waarheid is. “Ik heb een bus mensen op het adres zien afzetten. Ook waren er iets meer dan twintig auto’s op het achtererf geparkeerd. Ik hoorde muziek. Ik weet niet als het een dj was of live muziek.”
Nadat de dc in kennis was gesteld heeft de politie op verzoek van de burgervader uiteindelijk om 18.00 uur het adres aangedaan, maar niet opgetreden. De gasten zijn niet weggestuurd.
De buurtbewoners spreken van klassenjustitie. “Wanneer het om mensen met gezag gaat treedt de politie niet op. Bij de gewone man wordt er hardhandig opgetreden. Zo ontstaat burgerlijke ongehoorzaamheid. Regels gelden voor de kleine man.”
Na de bewoners weer aangehoord te hebben is wederom contact gemaakt met de dc. Hij zei de zaak verder te zullen onderzoeken. De redactie van Suriname Herald heeft uitputtend geprobeerd om Nibte te spreken via app-berichten en ook gebeld naar het mobiele nummer. Haar telefoon was uitgeschakeld.
Naomi Hoever

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald