Bussen Commewijne mogen file ontwijken

06/11/2020 20:02 – Gilliamo Orban

De dagelijkse file op de Wijdenboschbrug. : dWT Archief  
PARAMARIBO – Bussen van Commewijne hoeven sinds donderdag niet te blijven in de file die vooral ’s morgens en ‘s middags ontstaat door de vele voertuigen die de oversteek willen doen via de Wijdenboschbrug. De buschauffeurs kunnen gebruikmaken van de rechterbaan van de weg. “Dat kan gebeuren onder begeleiding van de politie, maar als die er niet is, moeten de bussen met knipperlichten rijden. Als er verkeer op de rechterbaan is, moeten de voortuigen ruimte voor elkaar creëren”, legt Mohamed-Safiek Radjab, districtscommissaris van Commewijne, de Ware Tijd uit.
Hij heeft die regeling ingevoerd in samenwerking met de politie. Het gaat om school-, staats- en particuliere lijnbussen die het oude veerplein van Meerzorg als eindhalte hebben. “De leerlingen, studenten en passagiers moeten niet de dupe worden van de enorme file, omdat ze laat zullen aankomen op school en werkplek. Ik vraag begrip van de bestuurders van andere voertuigen om niet boos te worden”, benadrukt de burgervader.
Ook de zogenaamde pendelbussen die passagiers via de Wijdenboschbrug vervoeren naar de binnenstad kunnen op dezelfde manier die is aangehaald tot aan de voet van de brug aan de zijde van Meerzorg in het verkeer voegen. Die bussen kunnen zoals andere voertuigen niet zomaar op de rechterbaan van de brug rijden.
De buschauffeurs zijn blij met de regeling van de dc. “We zijn opgelucht, want we bleven lang in file zitten. De burgervader heeft de kwestie goed aangepakt “, zegt Stanly Ishaak, coördinator van de Particuliere Lijnbushoudersorganisatie (PLO) en de Organisatie van Bushouders in Suriname (OBS) in Commewijne. Volgens hem hadden de vervoerders het probleem al eerder aangekaart bij de overheid, maar het is toen niet opgelost.
Ishaak schat dat Commewijne ongeveer honderd bussen telt. Radjab hoopt dat de filevorming de komende tijd zal afnemen. De mensen kunnen weer hun auto’s parkeren bij het oude veerplein of in die omgeving om vervolgens de oversteek te doen naar Paramaribo, aangezien de boothouders weer varen. Dat wordt gedaan tegen een tarief van SRD 4. Dit tarief is SRD 1 minder dan het tarief dat boothouders van de overheid eisen.
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname