Buscontroleurs van het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) hebben uit ontevredenheid over het beleid en de werksituatie het werk neergelegd en werken slechts tot 11.00 uur. Vakbondsman Eugene Daniël verklaart tegenover Suriname suriname dat de onrust is ontstaan na een incident waarbij directeur Transport Estrea Noordzee op felle toon uitviel tegen leden van de bond. Sindsdien zijn de spanningen verder toegenomen.
De afdeling Openbaar Vervoer, waar de buscontroleurs onder vallen, is verantwoordelijk voor het verstrekken van vergunningen aan bushouders. Daniël stelt dat er sprake is van een conflict tussen de directeur en het personeel, dat op het punt stond te escaleren. “Het had weinig gescheeld of het was fysiek uit de hand gelopen,” aldus de vakbondsman. Medewerkers beschuldigen de directie van voortrekgedrag en het negeren van structurele problemen, zoals achterstallige benoemingen en onduidelijke rechtsposities.
Volgens de bond ontstond de directe onvrede nadat de directeur had geëist dat veertig busstickers – zonder bijbehorende documentatie – naar haar werden gestuurd. Toen medewerkers weigerden, zou Noordzee persoonlijk naar de afdeling zijn gekomen om zelf taken uit te voeren die volgens de bond buiten haar bevoegdheden vallen. Hierbij werd de directie zelfs van corruptieve handelingen beschuldigd.
De vakbond hekelt eveneens het gebrek aan interne communicatie binnen het ministerie. “Voorstellen die wij meerdere keren hebben ingediend, bleken bij minister Uraiqit Ramsaran totaal onbekend,” stelt Daniël. Volgens de bond wijst dit op ernstige organisatorische tekortkomingen.
Een opvallend voorbeeld van de gespannen verhoudingen is de uitbetaling van de kledingtoelage. Deze vond pas plaats na forse druk en dreiging met een staking. Volgens de bond is het vertrouwen in de ministeriële leiding ernstig geschaad, onder meer door het structureel niet nakomen van afspraken en het uitblijven van duurzame oplossingen.
Daarnaast verslechteren de werkomstandigheden op meerdere locaties binnen het ministerie. “Hoewel er budget was toegekend voor renovatie, is dat geld nooit besteed,” aldus de vakbond. Medewerkers spreken van verdeel-en-heerspraktijken, het verspreiden van onwaarheden en het doelbewust ondermijnen van de teamgeest.
De bond meldt dat inmiddels contact is gelegd met vertegenwoordigers van de nieuwgekozen regering, die binnenkort zal worden geïnstalleerd. Tot de inauguratie van de nieuwe ministers blijft een structurele oplossing echter uit. In afwachting daarvan heeft het personeel besloten voorlopig slechts tot 11.00 uur ‘s ochtends te werken.
- Politieactie Wilhelminastraat: 18 bromfietsen en 1 auto in …..
- Verdachte ingerekend voor neerschieten man..
- 180 jaar Nederlandse boeren in Suriname: een grootse vierin…..
- Politie houdt schutter aan na schietpartij en beroving in P…..
- Coalitievorming een stoelendans om aan de macht te blijven..
- OM onderzoekt lek missives president: wie heeft gelekt?..
- Titelgevecht lonkt voor Bigi Boy na debuutsucces..
- Koerschaos en coalitie-onzekerheid: een explosieve mix..
- Strafzaak tegen Kromosoeto en medeverdachten hervat..
- Boetes en herstelverplichting bij politieactie tegen bromfi…..
- Presidentswoordvoerder doorbreekt stilte maar blijft vaag o…..
- Haalt de Staat Suriname het jaar 2050?..
- NDP-presidentskandidaat Simons bezoekt AZP en bespreekt uit…..
- OKB beslist op 20 juni over bindend verklaren verkiezingsui…..
- Guyanese minister: “Gesprekken over Corantijnbrug in vergev…..
- OKB beslist op 20 juni over geldigheid verkiezingsuitslag..
- Vastgoedsector Suriname geblacklist door CFATF..
- Verkiezingsuitslag nog niet bindend: OKB beslist vrijdag..
- CBvS: ‘Onzekerheid op valutamarkt zet koers onder druk’..
- JIT-brigadier aangehouden voor betrokkenheid bij ripdeal..
- ILO roept op tot actie ter bescherming huishoudelijke werke…..