‘Burgers opgelicht door regering Bouterse-Adhin’

Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW), uitte in het tv-programma Magazine4 zijn bezorgdheid over het feit dat duizenden mensen rond de verkiezingen in overheidsdienst zijn getreden. Niet alleen is niet de juiste procedure gevolgd, ook heeft de staat geen kapitaal om deze mensen uit te betalen. Nurmohamed: ‘’Gezien niet de juiste procedure van indiensttreding is opgevolgd, zijn de burgers misleid en opgelicht door regering Bouterse II.’’ Hij zegt zich eraan te storen, dat de regering Bouterse de mensen niet heeft verteld dat zij op een onoprechte manier in dienst zijn genomen.
Volgens Nurmohamed zijn deze ambtenaren ook nog niet uitbetaald. Hij vraagt de mensen geduld te betrachten, zodat hij alle dossiers goed kan doornemen. “Alles is achter de ruggen van ons gedaan, alles ging letterlijk via het Kabinet van de President. De mensen zijn bijkans acht maanden niet uitbetaald.’’ Nurmohamd zegt dat het niet de schuld is van de mensen. In ruil voor hun stem, hebben zij een beschikking gehad. ‘’Hun stem is gekocht’’, zegt hij. De vorige regering heeft misbruik gemaakt van haar macht en ze heeft geen geld achtergelaten. ‘’Geen cent is achtergebleven,” zegt Nurmohamed, ‘’vandaar dat de overheid de ambtenaren niet kan uitbetalen.’’
Nurmohamed vraagt de ambtenaren om te luisteren naar het gezag van het ministerie en niet naar de politici die hen hebben misleid. “De grootschalige corruptie wil ik onderzoeken, daarom heb ik een maand tijd gevraagd. En nogmaals; de mensen zijn misbruikt, omdat we niet eens weten of de mensen bestaan, of rechtmatig een functie hebben gehad”, zegt Nurmohamed. ‘’De mensen die voor verandering van het beleid hebben gekozen, zal ik beschermen. Wie ik niet ga beschermen, zijn politici die verantwoordelijk zijn voor deze misleiding. Als er geen geld is, heb ik geen keus. Dit is een voorbeeld van hoe laag bepaalde politieke partijen zijn gezakt in dit land”, aldus Nurmohamed.
The post ‘Burgers opgelicht door regering Bouterse-Adhin’ appeared first on DE WEST. ………… (De West)

Lees verder

Bron: De West Suriname