Carl Breeveld, oud-DNA-lid en Robert Vishnudatt van Leefbaar Suriname hebben in de hoedanigheid van burgers van het land op bezoek gebracht aan De Nationale Assemblee (DNA) om parlementariërs en de regering een wake-upcall te geven. Dit initiatief moet ertoe leiden dat het parlement en de regering duidelijkheid geven over een aantal brandende vraagstukken in het land.
Breeveld gaf aan, dat bijvoorbeeld via politieke podia vernomen moet worden wat er allemaal op het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft plaatsgevonden en dat over en weer uitspraken gedaan worden over onderministersposten. Hij vraagt zich af of het parlement eraan heeft nagedacht de regering te dwingen hierover tekst en uitleg te geven.
Het oud-assembleelid ergert zich ook aan het grondbeleid dat in plaats van beter juist slechter wordt. Hij wil weten wat de bedoeling is van een onderminister op het ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer aangezien dit een extra kostenpost zal betekenen voor de overheid.
Ook de andere onderministers die zullen worden aangesteld ten behoeve van de Pertjajah Luhur kwamen ter sprake. “Wat zijn we aan het doen?” vroeg Breeveld zich af. De voormalige voorzitter van DOE sprak daarnaast zijn ongenoegen uit over de grondconversie en het Spaar- en stabilisatiefonds. Wat betreft het fonds benadrukte hij dat het dringend moet worden afgerond.
Vishnudatt stelde dat er eerder partijbeleid dan regeerbeleid wordt uitgevoerd. Hij uitte daarnaast kritiek op de manier waarop de regering communiceert met de samenleving. Volgens de topman van Leefbaar Suriname moet deze situatie burgers motiveren om van hun parlementariërs meer verantwoording te eisen dan voorheen.
Namens de NDP voerde Patrick Kensenhuis het woord. Hij verklaarde dat het parlement een aantal van de genoemde zaken ondersteunt. Sommige punten zijn al aan de regering voorgelegd, en hij verwacht dat president Chan Santokhi hierop spoedig zal reageren. De NDP-parlementariër benadrukte dat hij de zorgen van de burgers serieus neemt en de aangehaalde punten indien nodig opnieuw onder de aandacht van de regering zal brengen.
Ronny Aloema van de VHP gaf aan dat hij de genoemde kwesties eveneens bij de regering zal aankaarten. Hij voegde eraan toe geen andere keuze te hebben dan op deze manier te handelen, aangezien hij de bezorgdheden van de burgers belangrijk vindt.
- Ruim 12 duizend ID-kaarten moeten worden opgehaald bij BvB..
- Jah Hands Baas scoort eerste nummer 1-hit bij Radio 10 met …..
- Gewezen dc Frederick Finisie overleden..
- Keniaanse politie in Haïti dient ontslag in..
- VHP lijkt wel enige coalitiepartij in DNA..
- Waar eindigt dit?..
- Minister Mac Andrew betreurt besluit Goerdin..
- Strenge controle ECD in Commewijne resulteert in sluiting v…..
- Vermeende genocide in Palestina is antisemitische retoriek..
- Gajadien pleit voor duurzaam beheer olie-inkomsten..
- Inheemsen en milieuorganisatie tegen Chinalco-deal..
- Tapajai of Kabalebo: ‘Suriname moet een keus maken’..
- Tropenbos Suriname en CELOS verlengen samenwerking..
- 14 kandidaten opgeleid tot mediator in strafzaken..
- A piki takru (korpschef blundert voor de 3e keer in korte t…..
- Nationaal Leger houdt open dagen voor jongeren..
- Deel thuis gezette ambtenaren OW na 4 jaar nog steeds niet …..
- Mannenkoor Harmonie sluit 2024 af met ‘Tap’ Yari Concer…..
- Staatsrechtelijke onkunde inzake bevoegdheden onderminister…..
- Gentle kijkt op van deurwaardersexploot over alv Sportcentr…..
- Breuk tussen Brunswijk en Somohardjo..