Carl Breeveld, oud-DNA-lid en Robert Vishnudatt van Leefbaar Suriname hebben in de hoedanigheid van burgers van het land op bezoek gebracht aan De Nationale Assemblee (DNA) om parlementariërs en de regering een wake-upcall te geven. Dit initiatief moet ertoe leiden dat het parlement en de regering duidelijkheid geven over een aantal brandende vraagstukken in het land.
Breeveld gaf aan, dat bijvoorbeeld via politieke podia vernomen moet worden wat er allemaal op het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft plaatsgevonden en dat over en weer uitspraken gedaan worden over onderministersposten. Hij vraagt zich af of het parlement eraan heeft nagedacht de regering te dwingen hierover tekst en uitleg te geven.
Het oud-assembleelid ergert zich ook aan het grondbeleid dat in plaats van beter juist slechter wordt. Hij wil weten wat de bedoeling is van een onderminister op het ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer aangezien dit een extra kostenpost zal betekenen voor de overheid.
Ook de andere onderministers die zullen worden aangesteld ten behoeve van de Pertjajah Luhur kwamen ter sprake. “Wat zijn we aan het doen?” vroeg Breeveld zich af. De voormalige voorzitter van DOE sprak daarnaast zijn ongenoegen uit over de grondconversie en het Spaar- en stabilisatiefonds. Wat betreft het fonds benadrukte hij dat het dringend moet worden afgerond.
Vishnudatt stelde dat er eerder partijbeleid dan regeerbeleid wordt uitgevoerd. Hij uitte daarnaast kritiek op de manier waarop de regering communiceert met de samenleving. Volgens de topman van Leefbaar Suriname moet deze situatie burgers motiveren om van hun parlementariërs meer verantwoording te eisen dan voorheen.
Namens de NDP voerde Patrick Kensenhuis het woord. Hij verklaarde dat het parlement een aantal van de genoemde zaken ondersteunt. Sommige punten zijn al aan de regering voorgelegd, en hij verwacht dat president Chan Santokhi hierop spoedig zal reageren. De NDP-parlementariër benadrukte dat hij de zorgen van de burgers serieus neemt en de aangehaalde punten indien nodig opnieuw onder de aandacht van de regering zal brengen.
Ronny Aloema van de VHP gaf aan dat hij de genoemde kwesties eveneens bij de regering zal aankaarten. Hij voegde eraan toe geen andere keuze te hebben dan op deze manier te handelen, aangezien hij de bezorgdheden van de burgers belangrijk vindt.
- Regionale veiligheidsalliantie opgericht..
- Twee verkeersdoden bij frontale botsing Coppenamebrug..
- NAVO neemt coördinatie militaire hulp aan Kiev over..
- Drugs en attributen onbeheerd aangetroffen bij haard..
- Twee doden bij frontale aanrijding op Coppenamebrug..
- VES organiseert paneldiscussie over ontginning bauxiet in B…..
- Administratieve chaos en politieke druk hinderen steun aan …..
- Rusland: ‘Waarborgsom moet lager, verkiezingen niet in geva…..
- Leuning Henarbrug nog steeds niet hersteld..
- Shell plant nieuwe offshore-boringen in Surinames Blok 65..
- ‘Tabiki’ voegt zich toe als nieuwe Surinaamse rum op de mar…..
- Nieuwe song Ulrike Westfa-Wongsosemito ter afsluiting ‘jubi…..
- Politie treft drugs en verdachte aan bij acties tegen drugs…..
- Familie geschokt na grafruiming RK-begraafplaats, ondanks b…..
- No Name verrast Palm Boys..
- Vinicius Jr. uitgeroepen tot FIFA Beste Herenspeler van het…..
- Moiwana, 8 december 1982, dag van de mensenrechten en herop…..
- Moeten er eerst ongelukken gebeuren?..
- Broedplaatsen zeeschildpadden in gevaar door tekort aan bos…..
- Parlementsvergadering startte vandaag 3,5 uur later vanwege…..
- Twee doden bij frontale botsing op Coppenamebrug in Coronie..