Brunswijk vraagt nog een jaar geduld

Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk vraagt bij 1 jaar regering vandaag, nog wat geduld van het volk. Hij merkt op dat een lege kas is overgenomen en heel wat problemen. Toch is het gelukt om elke maand salarissen van ambtenaren te betalen. Het Herstelplan wordt uitgevoerd, waarbij binnen een jaar veel veranderingen merkbaar zullen zijn, antwoordt Brunswijk op vragen.

Brunswijk merkt op dat het volk het moeilijk heeft. De prijzen van goederen in de winkels zijn te hoog. De wisselkoers is gegaan van SRD 7.52 naar SRD 21 voor de US-dollar. De vp voert aan dat hij tijdens de vorige regering ook al bij geld wisselen SRD 20 voor de US-dollar moest neertellen. De devaluatie van de munt is in feite overgenomen.

“Ik ben als mens trots dan wij een jaar lang hebben kunnen volhouden, ondanks de crisissituatie”, merkt Brunswijk op. Naast de financieel-economische crisis heerst er ook een Covid-pandemie, waarbij het land in de derde golf is. Het is niet zo gemakkelijk om het land te besturen met al de problemen. Brunswijk vindt dat mensen die aan de zijlijn staan, heel wat schreeuwen. Hij vraagt nog een jaar geduld om de regering de tijd te gunnen verandering teweeg te brengen. Dan mag het volk oordelen. De vp is het niet eens met een dikke onvoldoende. De regering krijgt een mager voldoende.
………… (Star)


Lees verder

Bron: .com