Brunswijk: “RvM heeft in drie maanden al 17 keer vergaderd”

Vicepresident Ronnie Brunswijk heeft zaterdagavond op de persbriefing van de regering in Moengo Tapoe in het district Marowijne gezegd, dat de Raad van Ministers (RvM) in drie maanden al 17 keer heeft vergaderd. De vicepresident zegt dat het resultaat daarvan is te vinden in de 356 missives die zijn opgemaakt.
President Chan Santokhi trok zich terug in Moengo Tapoe om het beleid van zijn regering, die drie maanden aanzit, te evalueren.
Vicepresident Brunswijk noemde tijdens de persbriefing ook de instelling van de presidentiële Commissie Grondenrechten, de presidentiële Commissie Grondconversie, presidentieel Managementteam Grote Projecten, Commissie Ordening Kleinschalige Goudsector, onderraad voor Armoedebestrijding, Commissie voor Onderzoek Onregelmatigheden bij het ministerie van Binnenlandse Zaken, automatische verlenging van de bazo- en bzv-kaarten en de financiële steun voor bus- en boothouders.
Verder heeft de regering volgens de vicepresident voor elkaar kunnen krijgen een verhoging van de Algemene Oudedagsvoorziening naar SRD 750, Algemene Kinderbijslag naar SRD 75, financiële bijstand naar SRD 500 per maand en de continuering van de fiscale heffingskorting van SRD 750 per maand. Ook zijn de verschillende raden van parastatale bedrijven aangepast in het kader van een gestroomlijnd beleid.
De vicepresident zegt dat tijdens het evaluatiemoment is voorgesteld dat er vooraf een betere afstemming tussen de ministeries moet geschieden hetgeen zal voorkomen dat discussies vastlopen tijdens de RvM.
“Themavergaderingen geven betere inzichten in de materie en verschaffen diepte-informatie. Enkele thema’s die de komende weken besproken zullen worden zijn onder andere het subsidiebeleid staatsbedrijven, de bananenindustrie FAI, integraal plan sociaal zekerheidsstelsel, evaluatie huur overheidsgebouwen, rechtspositie ministerieel plan-unit en het beurzenbeleid van de regering,” aldus vicepresident Brunswijk.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald