Brunswijk roept samenleving op om niet op straat te gaan

Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk zegt dat er niks aan de hand is en het niet zo is dat NDP’ers op alle posten worden benoemd. Hij roept de samenleving op om niet mee te doen met de aangekondigde protestactie van maandag bij zijn kabinet. Hij zegt in een video-boodschap dat de benoeming van Andy Rusland als president-commissaris bij de Energie Bedrijven Suriname (EBS) voor een korte tijd is om het werk af te ronden. Met hem is afgesproken dat hij na het werk afgerond te hebben, afzwaait. Wat districtscommissaris (dc) Mike Nerkust betreft, zegt Brunswijk dat zaken worden opgeblazen. Geen enkele dc is nog ontslagen. Het is de president die dc’s benoemt en ter beschikking stelt. 

De regering Santokhi/Brunswijk heeft beloofd dat ze naar het volk zal komen en informatie zal geven. De laatste dagen is er heel veel ruis ontstaan binnen de samenleving over benoemingen. Brunswijk merkt op dat de regering heeft gezegd dat met alle Surinamers gewerkt zal worden. Het is niet waar dat alle mensen van NDP geaccommodeerd worden. De politicus roept op om niet alles te geloven wat in de media of social media gegooid wordt. De regering is bereid de juiste informatie te geven. 

Brunswijk zegt dat over Rusland in samenspraak met de president is gezegd dat hij zijn werk mag afmaken en aanblijft voor een aantal maanden. “Dan rondt hij af en gaat hij weg”. Over Nerkust merkt Brunswijk op dat geen enkele dc weg is, al zijn er 18 benoemd. “Waarvoor ga je protesteren. We zitten amper aan maand”, stelt de vp. Mensen wordt zand in de ogen gestrooid. Directeuren kunnen niet zomaar ontslagen worden. Er moet gekeken worden naar de contracten voordat een overeenkomst kan worden ontbonden. Zaken moeten op basis van recht en wet plaatsvinden. Mensen worden volgens Brunswijk aangezet om te protesteren. “Niemand hoeft op straat te gaan.” Rusland mag op basis van zijn contract tot 2021 blijven. Rusland gaat eerst de projecten afronden en dan gaat hij weg. Dat beroep is op hem gedaan. 

Brunswijk vraagt de samenleving om de regering vertrouwen te geven “Als vicepresident wil ik eenieder oproepen om rustig thuis te blijven, te luisteren naar de informatie die wij aan jullie gaan geven. Dus no wan sma musu go na strati. Er is niks aan de hand”. De zaak is gewoon opgeblazen, meent Brunswijk. Mensen worden gewoon opgehitst. De dc’s die gaan plaatsmaken, maar de nieuwe moeten getraind worden. Na de training krijgt elke dc een standplaats. “Dus hori a hoofd koel”. Hou rekening met Covid, benadrukt Brunswijk. Hij merkt op de regering nog met de evaluatiefase bezig. Hij stelt dat alle Surinamers nodig zijn. “Omdat de mensen NDP’ers waren, dan den musu dede. Het kan toch niet!”
………… (Star)


Lees verder

Bron: Starnieuws.com