Brunswijk roept op geen protest te voeren

17/08/2020 00:00 – Van onze redactie
Volgens vicepresident Ronnie Brunswijk is het niet zo eenvoudig mensen te vervangen op cruciale posten. :  
PARAMARIBO – Vicepresident Ronnie Brunswijk riep zondag tijdens een live toespraak op televisie de mensen die willen protesteren op dat niet te doen. “De regering zit nauwelijks vier weken aan. Geef ons de tijd”, riep Brunswijk op. “Zeker in deze Covid-19-tijd is protesteren geen goed idee.”
Op Facebook hebben verschillende activisten en politici die de afgelopen jaren protestacties tegen het beleid van de vorige regering hebben gevoerd de samenleving opgeroepen maandag bij het kabinet van de vicepresident te gaan demonstreren. VHP-assembleelid Kishan Ramsukul keurde in en livesessie zaterdag op Facebook de gang van zaken ook af en zei maandag ook aan de demonstratie te zullen deelnemen. Ook coalitiepartner NPS kan de recente benoemingen in raden van commissarissen (rvc’s) en het handhaven van districtscommissaris Mike Nerkust niet verkroppen.
Over het aanhouden van Andy Rusland als president-commissaris van de Energiebedrijven Suriname (EBS) gaf Brunswijk aan dat die “de lopende projecten mag afronden en dan afscheid neemt”. Volgens de vp was Rusland gerechtigd aan te zitten tot 2021. “Maar we hebben met hem gesproken en hij treedt af.”
Over Nerkust zei Brunswijk dat geen enkele dc nog vervangen is. “Er zijn 18 dc’s benoemd maar niemand is nog vervangen”. Inmiddels heeft de regeringsleiding besloten Nerkust niet te behouden als dc. Hij moet zich vandaag aanmelden bij de minister van Regionale Ontwikkeling en Sport.
Brunswijk voegde er verder aan toe dat deze regering heeft gezegd dat ze gaan proberen met iedereen te werken en dat er met de mensen gesproken gaat worden. “De propagandisten zijn we niet vergeten. Als je geen positie heb gehad, denk eraan we zijn er om het land te redden en we zijn er pas.” Volgens de bewindsman is het niet zo eenvoudig mensen te vervangen op cruciale posten. “We moeten ook eerst nagaan wat hun contract zegt en wat de wet zegt”, aldus Brunswijk.
  Tweet 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname