Brunswijk: “Onderwijsproblemen binnenland zijn niet iets van nu”

Het is niet makkelijk om alle scholen in het binnenland gelijktijdig open te stellen. De minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) heeft geld nodig om de diverse problemen op te lossen, benadrukte vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk tijdens de openbare vergadering van De Nationale Assemblee (DNA).
De regering zal zich buigen over het onderwijsvraagstuk van het binnenland, om na te gaan wat het allemaal kost om alle scholen open te krijgen. Inmiddels is bekend dat niet alle scholen in het binnenland hun deuren hebben geopend. Brunswijk merkte op dat de problemen met betrekking tot onderwijs in het binnenland zich niet nu pas voordoen.
Deze regering zit slechts drie maanden aan en is veel problemen komen aantreffen. De vp zei dat de regering geconfronteerd wordt met aspecten zoals achterstallige betalingen, die nog voldaan moeten worden wat schoolvoeding betreft. Er is eveneens een achterstand in de betaling van boothouders, die de leerkrachten moeten vervoeren naar de scholen en dorpen waar ze les moeten geven.
“Niemand wil de leerkrachten daarnaartoe brengen,” zei hij. De vp merkte verder op dat de accommodatie voor leerkrachten in het binnenland alles is behalve rooskleurig. Hij voegde meteen eraan toe dat het geen onwil is van deze regering om de problemen op te lossen. Echter heeft ze te maken met opgestapelde problemen, die niet in een handomdraai opgelost kunnen worden.
Het is eveneens geen geheim dat de financiële situatie precair is. Toch zullen er oplossingen gezocht worden om alle scholen open te krijgen, verzekerde de vp het parlement.
Vishmohanie Thomas

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald