Brunswijk: “Mi e fier bung”

De dorpen Wan Hati en Pikin Santi in het district Marowijne beschikken thans over schoon drinkwater. De oplevering van de productiestations heeft donderdag plaatsgevonden. “Met de oplevering van deze productiestations heeft de regering-Santhoki/Brunswijk wederom getoond dat gezond drinkwater voor iedereen prioriteit geniet”, zegt vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk.
Voorlopig worden op strategische plekken in het dorp kranen geplaatst. De 500 huishoudens in Wan Hati zullen bij delen erfkranen krijgen. De dorpsbewoners vinden de opening van de productiestations bijzonder omdat schoon drinkwater van enorm belang is en zorgt voor een beter leefgemak. Dit hebben de bewoners van de dorpen jarenlang moeten ontberen.

Vicepresident Ronnie Brunswijk. Foto: Directoraat Volkscommunicatie

“Ik ben bijzonder blij met deze dag. Ik ben eerder als vp geweest in het dorp om problemen aan te horen. Mijn boodschap aan de gehele gemeenschap is om te focussen op eigen verantwoordelijkheid en ervoor te zorgen dat alle ontwikkelingen worden gekoesterd”, aldus Brunswijk.
De aanleg van de leidingen voor schoon drinkwater in verschillende gebieden gaat door. Binnenkort zullen in meerdere gebieden schoon drinkwatervoorzieningen worden opgeleverd.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald