Brunswijk is vergeten dat ‘Bordo’ ondervoorzitter is van ABOP

17 Aug, 04:03

ABOP-voorzitter tevens vicepresident Ronnie Brunswijk heeft in een video-boodschap zijn gal gespuugd over dat ondervoorzitter Joël (Bordo) Martinus kritiek heeft geleverd op benoemingen van NDP’ers in raden van commissarissen en het behoud van districtscommissaris Mike Nerkust. Behalve tot de samenleving heeft Brunswijk zich in een aparte video gericht tot zijn partijgenoten. Brunswijk merkt op dat Bordo zegt dat hij als ondervoorzitter van de ABOP praat, maar hij zou ‘slechts’ bestuurslid zijn. “Un sabi dat Bordo ano ondervoorzitter fu a partij. Dat allasma sabi toch dat Bordo ano ondervoorzitter. Bordo na gewoon wan bestuurslid fu ABOP”, stelt Brunswijk. 

Volgens de ABOP-voorzitter mag Bordo niet zeggen dat hij ondervoorzitter is. Als hij wil praten dan mag hij dat doen, maar als bestuurslid. Hij geeft de partij problemen door te stellen dat hij ondervoorzitter is. Hij wil de partij schande geven. Brunswijk roept zijn partijgenoten op om rustig te blijven. Maandagavond is er een spoedvergadering met het bestuur en het congresbestuur. Ook de afdelingsvoorzitters zijn welkom. Wanneer er kritiek is, moet er binnenshuis over gesproken worden. 

De bestuursverkiezing van de ABOP is gehouden op 5 mei 2019. Op die verkiezing zijn vijf ondervoorzitters gekozen. Deze zijn: Joël (Bordo) Martinus, Diana Pokie, Hendrik Cairo, Waldo Jeso en Marinus Cambiel. Brunswijk deelde op de vergadering mee dat Leo Brunswijk en Martinus de verkiezingscoördinatoren zijn van Paramaribo. 

De Ware Tijd interviewde na de verkiezing diverse bestuursleden over de verkiezing van Bordo tot ondervoorzitter. Zij deelden mee geloof te hebben in Bordo als ondervoorzitter. Diverse media hebben verslag gedaan van de bestuursverkiezing, waarbij vijf ondervoorzitters zijn gekozen. 

Monday 17 August
Sunday 16 August
Saturday 15 August

………… (Star)


Lees verder

Bron: Starnieuws.com