Brunswijk in de zak van de NDP

Ronnie Brunswijk heeft tijdens de afgelopen verkiezingen in niet mis te verstane bewoordingen herhaaldelijk de samenleving voorgehouden dat hij nooit met de NDP zou samenwerken, vanwege het corruptieve beleid van de NDP. Maar nu blijkt dat Ronnie Brunswijk zich niet aan zijn woord heeft gehouden door exponenten van de NDP te faciliteren op strategische posten bij staatsbedrijven. Op deze manier brengt de voorzitter van de ABOP, Ronnie Brunswijk, de regering onder leiding van president Chan Santokhi, in verlegenheid. Door deze handelingen is het evident dat de voorzitter van de ABOP, Ronnie Brunswijk, in de zak is van de NDP. 

De regering onder leiding van president Chan Santokhi, moet alle NDP’ers, op sleutelposities bij parastatale bedrijven zoals, EBS, Staatsolie, SWM, Telesur, Luchthavenbeheer en SLM, onmiddellijk wegjagen. Deze NDP’ers, zijn debet aan het corruptieve beleid van de NDP-regering Bouterse/Adhin, daarom kunnen ze onmogelijk gehandhaafd worden. Deze figuren zullen alle informatie van de staatsbedrijven doorspelen aan de top van NDP. Ze gaan het beleid van deze regering saboteren.  

Het is de ABOP-voorzitter Brunswijk, die de voordrachten doet om de NDP’ers te accommoderen, laat dat duidelijk zijn. In de voordrachten van de NDP’ers, heeft de VHP geen enkele vinger in de pap. Omdat er heel weinig wordt gecommuniceerd met het volk is de samenleving niet op de hoogte door wie de voordrachten worden gedaan, waardoor men geneigd is ook de VHP ervan te beschuldigen. 

Waarom het accommoderen van NDP’ers op sleutelposities? Het is duidelijk, ze moeten het roer stap voor stap gaan overnemen bij de staatsbedrijven. Er zijn grote financiële en economische belangen op het spel. Naast vicepresident, is Brunswijk, ook zakenman en het gevoel bekruipt mij dat hij samen met exponenten van de NDP, een economisch kartel aan het vormen is, want de belangen bij de staatsbedrijven, vooral bij Staatsolie, zijn heel groot. 

Door de grote olievondsten is het aannemelijk dat Suriname veel geld gaat verdienen, en bepaalde figuren willen dichtbij de suikerpot zitten om te kunnen graaien en alleen via politieke macht kan je dat doen. Het gaat me niet verbazen dat de NDP en ABOP gaan samenwerken in 2025 om de VHP uit het machtscentrum te houden, dan is de weg vrij voor de NDP om weer te kunnen graaien. 

De manier waarop Brunswijk zich profileert schijnt ook veel weg te hebben van egocentrisme. Kennelijk zit het ego en superioriteitsgevoel hem in de weg. Hij voert een oorlog tegen zijn ego, maar ego is een negatieve kracht, en dat superioriteitsgevoel moet hij losmaken en werken voor het volk, wat hij beloofd heeft. Laatst bij z’n online meeting, werd hij helemaal gek van de woorden: ‘Zijne Excellentie Ronnie Brunswijk’. Het moest op zijn verzoek zelfs weer in beeld gebracht worden. Maar is het duidelijk, hij is inderdaad, Zijne Excellentie, maar dan Zijne Excellentie van de NDP.

Brunswijk is ook een machtswellusteling. Het is evident dat Brunswijk alleen bepaalt voor de ABOP, jammer dat de structuren niets te bepalen hebben. Eerst ging Brunswijk, voor voorzitter DNA, om daarna die weer af te staan en te gaan voor het vicepresidentschap. Nu heeft hij weer in zijn eentje bepaald dat exponenten van de NDP ook in de rvc’s mogen zitten.

Idris Naipal
………… (Star)


Lees verder

Bron: Starnieuws.com