Brunswijk: ‘Ik heb nog nooit met cyanide gewerkt’

Vicepresident, Ronnie Brunswijk heeft tijdens de gisteren gehouden regeringspersconferentie gezegd dat hij met zijn jarenlange ervaring in de goudsector nog nooit met cyanide te hebben gewerkt. Hij zei dat met de president is afgesproken dat er een andere aanpak aan de orde zal komen, en dat die afspraak als een paal boven water staat. De Verenigde Naties en andere organisaties, zullen het proces volgens de vicepresident begeleiden. Brunswijk zei dat ook het gebruik van kwik, helemaal zal worden afgebouwd. Volgens hem is er een andere manier voor de kleinschalige goudwinning. Deze zal binnenkort door de regering worden geïntroduceerd aldus de vicepresident.
Brunswijk zei voorts dat alle chemicaliën die niet in het binnenland thuis horen, zullen worden verwijderd. Volgens hem is daarvoor een speciaal team in elkaar gezet dat binnenkort naar de gebieden zal trekken. De vicepresident stelde dat de minister van Ruimtelijke Ordening en Milieu (ROM) de opdracht al heeft gekregen en dat hij werkt aan de uitvoering van het besluit. Dit zal door middel van een nationaal plan van aanpak worden uitgevoerd.
Ten aanzien van vuil water dat in de media getoond is en uit het Brokopondo gebied afkomstig is zei Brunswijk dat er geen verkeerd beeld geschept moet worden. Hij stelde dat de media zelf gezien moest hebben, dat er vuil water uit de kraan komt. Volgens hem wordt met de beelden een situatie gecreëerd die niet op waarheid berust. Dit kan volgens Brunswjjk schadelijk zijn voor de toerismesector.
The post Brunswijk: ‘Ik heb nog nooit met cyanide gewerkt’ ..