Brunswijk heeft Hondurees team uit dankbaarheid beloond

Vicepresident Ronnie Brunswijk heeft het voetbalteam uit Honduras beloond na goed overleg te hebben gehad met de manager van CD Olimpia. “De beloning heb ik slechts uit dankbaarheid aan de spelers gegeven. Ik zal mij blijven inzetten voor de topsport”, laat Brunswijk weten op zijn Facebookpagina.
Hij geeft aan dat hij van jongs af voetballiefhebber is. Voetballen is zijn hobby. Zolang hij zich nog fit voelt, zal hij blijven voetballen voor Inter Moengotapoe. Op 21 september is Inter Moengotapoe uitgekomen tegen de Hondurese club Olimpia en ze hebben geweldig gevoetbald, stelt de vicepresident. Olimpia heeft een wedstrijd op niveau gespeeld en terecht gewonnen met 6-0.
De Concacaf heeft in een gisteren uitgegeven verklaring laten weten dat er een formeel onderzoek komt naar aanleiding van de inhoud van de video waarin te zien is hoe Brunswijk, clubeigenaar van Inter Moegotapoe, geld verdeeld aan de Hondurese voetbalspelers.
De Concacaf geeft aan zich grote zorgen te maken over de inhoud van de video die op sociale media circuleert. Het roept vragen op over de integriteit rond de Concacaf League-wedstrijd tussen Inter Moengotapoe en CD Olimpia.
“De zaak wordt doorverwezen naar de Concacaf Disciplinary Committee, die een formeel onderzoek zal starten en een update zal worden verstrekt wanneer dat proces is afgerond”, stelt de Concacaf.