Brunswijk geeft regering ‘magere 6’ na 1 jaar

16/07/2021 14:33 – Amanda Palis

‘Meester’ Brunswijk geeft de ‘klas’ een magere zes na het eerste ‘leerjaar’. : Amanda Palis  
PARAMARIBO – Na precies één jaar aan de macht verdient de regering-Santokhi/Brunswijk geen onvoldoende. Dat is tenminste de mening van vicepresident Ronnie Brunswijk. “Als we hadden overgenomen met een briljante kas, dan zou je ons wel een onvoldoende kunnen geven.” Zelf vindt hij dat de regering “een magere zes” scoort.
Maar een onvoldoende verdient het kabinet in zijn ogen niet, vanwege de situatie die werd aangetroffen na de installatie op 16 juli 2020. “Er was toen al een crisis,  een lege staatkas en ook de Covid-19-pandemie. Dit alles bij elkaar gezet, legt heel veel druk op de regering en de samenleving”, stelt de vicepresident.
Hij is van mening dat ondanks de uitdagingen het kabinet binnen een jaar stabiliteit heeft kunnen brengen. Hij spreekt van “een zekere rust” omdat de regering het betalen van onder meer de overheidssalarissen “onder controle” heeft. Vandaar dat hij “een magere zes” na één jaar op zijn plaatsvindt.
Brunswijk onderkent niet dat het land verder is afgegleden en dat de prijzen, de koers en brandstofprijzen zijn gestegen, maar hij heeft geloof in het Herstelplan 2020-2022. “Het enige dat wij het volk vragen is een beetje geduld”, herhaalt de vicepresident.
Hij geeft toe dat het leveren van commentaar aan de zijlijn en aangeven dat het beter gedaan kan worden “makkelijk praten” was. “We hebben aan de kantlijn gestaan en aangegeven dati te unu e doro na direct wi o seti a sani, maar dat is het niet. We zijn geconfronteerd met de harde realiteit en die vergt wat tijd.”
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname