Brunswijk betaalt tickets, studiekosten en verblijf Surinaamse studenten in Cuba

“Ik ben blij dat ik dit voor jullie kan doen”, zei vicepresident Ronnie Brunswijk in gesprek met een groep Surinaamse studenten die op Cuba studeert. De studenten brachten een kort bezoek aan Brunswijk, kort voor hun vertrek naar het eiland.
Vanwege financiële redenen kon deze groep studenten niet eerder vertrekken om de studie in Cuba voort te zetten. De reis naar Cuba is door de vicepresident mogelijk gemaakt. De groep vertrok vandaag rond 10.00 uur naar haar studiestandplaats.
Behalve de tickets terug zorgde de vicepresident ook ervoor dat de studenten de achterstallige betaling voor verblijf kunnen voldoen. Vicepresident Brunswijk beloofde de studiekosten van de groep voor dit studiejaar te dekken, meldt het Directoraat Volkscommunicatie.
“Gado jep mi, dan moet ik andere mensen ook kunnen helpen”, hield Brunswijk zijn gehoor voor. De vicepresident moedigde de groep aan om de focus te hebben op de studie en die zo snel mogelijk succesvol af te ronden.
“Ik reken op eenieder dat je daar hard studeert en je best doet”, stak Brunswijk de studenten een hart onder de riem. Behalve het persoonlijk voordeel zal ook ons land voordeel hebben aan het succesvol afronden van de studie tot arts in Cuba, zei Brunswijk.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald