Brunswijk benoemt coördinator voor gezonde leefstijl personeel Kabinet Vicepresident

Het Kabinet van de Vicepresident is de afgelopen maanden bezig geweest met de implementatie van de COVID-19-protocollen om een veilige werkplek te garanderen. In dit kader is er ook een coördinator benoemd die verantwoordelijk is voor het invoeren en regelmatig monitoren van de technische en organisatorische aanpassingen op het Kabinet van de Vicepresident. Daarnaast krijgt de educatie een belangrijke rol.
Door middel van een bewustwordingscampagne, die onderdeel is van het gezondheidsbeleid, zullen alle medewerkers op het Kabinet van de Vicepresident gestimuleerd worden een gezonde leefstijl op na te houden, meldt het Directoraat Volkscommunicatie.
Volgens Chantel Vyent, coördinator Preventie, Handhaving en Educatie COVID-19 op het Kabinet van de Vicepresident, is dit een goede stap in de landelijke strijd tegen het virus. “Het gaat niet alleen om het doorvoeren van de technische- en organisatorische aanpassingen. Niet elke organisatie beseft dat zij zelf verder gezondheidsbeleid moet ontwikkelen om bij te dragen aan deze strijd. Als je medewerkers mee wil krijgen, moeten ze zich verbonden voelen,” benadrukt ze.
Het is volgens haar daarom zeer gepast dat het Kabinet van de Vicepresident het op deze wijze aanpakt, want vandaag hebben we COVID-19 en morgen een ander virus, zegt de coördinator.