Brunswijk: Bazo-verzekering met 2 maanden verlengd

29 Oct, 06:43

De Bazo-kaarten verstrekt door het Staatsziekenfonds die eind oktober vervallen, worden stilzwijgend verlengd. Dit heeft vicepresident Ronnie Brunswijk woensdagavond meegedeeld op een persconferentie. Ongeveer 125.000 personen in de categorie 0-16 jaar en boven de 60 jaar worden gesubsidieerd. De regering vindt dat er een screening moet plaatsvinden. Mensen die zelf geen verzekering kunnen betalen, worden ondersteund. 

Mensen die werken in een bedrijf, dienen daar verzekerd te worden. Dat is ook bij wet vastgesteld. De regering moet SRD 500 miljoen aan premie per maand betalen. Dat is te veel. Mensen die moeten screenen zijn nog niet zover. Eerder zijn de kaarten met een maand verlengd. Nu is weer het besluit genomen om de Bazo-verzekeringen voor twee maanden te verlengen. 

De screening zal volgend jaar worden gedaan. Met de vervallen kaart moeten de mensen geholpen worden. Medio februari moet de screening rond zijn. Brunswijk merkte op dat op basis hiervan er duidelijkheid is hoeveel mensen moeten worden verzekerd door de overheid. 

Advertenties

Thursday 29 October

Wednesday 28 October

Tuesday 27 October

………… (Star)


Lees verder

Bron: Starnieuws.com