Bromfietser verkeersongeval overlijdt na een week in ziekenhuis

De 19-jarige S.R. is na een verkeersongeval op vrijdag 12 mei 2023 aan de Indira Gandhiweg op vrijdag 19 mei 2023 in het ziekenhuis overleden.

De afdeling Verkeersunit van Regio Midden deed op 12 mei 2023 na de melding van een verkeersongeval aan de Indira Gandhiweg ter hoogte van de Groot Blijdenshoopweg, waarbij een bromfietser zwaar lichamelijke letsels had opgelopen, de locatie aan voor onderzoek. Daar aangekomen werd de bromfietser S.R. op de langs de weg lopende berm tussen het rijwielpad en de autoweg aangetroffen.

De wetsdienaren constateerden dat de bromfietser met vermoedelijk een hoge snelheid reed over voornoemde weg. Hij kwam vanuit de richting van Latour gaande in die van Lelydorp. Ter hoogte van de Groot Blijdenshoopweg probeerde hij achter een personenauto die op de tussenberm geparkeerd stond met front richting Latour langs te komen. Bij die gelegenheid week hij uit naar links en kwam daarbij op de tussenberm terecht en week weer uit naar rechts om op het rijwielpad te komen. Het voorwiel van zijn bromfiets kwam daarbij tegen een houtblok dat langs de weg lag, waardoor S.R. de controle over de besturing van zijn rijtuig verloor en vervolgens in botsing kwam met een mast voor elektrische geleiding. Per ontboden ambulance werd het gewonde verkeersslachtoffer afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Hij werd ter verpleging op de afdeling Intensive Care opgenomen, alwaar hij in de morgen van 19 mei 2023 het leven heeft gelaten.

Het ontzielde lichaam van S.R. is in opdracht van het Openbaar Ministerie door de politie afgestaan aan de nabestaanden.
Bromfietser verkeersongeval overlijdt na een week in ziekenhuis Korps Politie Suriname.