Bromfietsdief aangehouden

De 21-jarige C.G. is vandaag door leden van recherche Regio Midden, bijgestaan door het Regio Bijstandsteam Paramaribo (RBTP) en de Criminele Inlichtingen Unit (CIU) aan de Indira Gandhiweg, nabij een schoenenzaak te Lelydorp aangehouden. Een benadeelde deed op 24 december 2020 aangifte van diefstal van zijn bromfiets op het politiebureau Nieuwe Haven.
Volgens verklaring van de aangever had hij zijn bromfiets eerder die dag voor het gebouw van zijn werkplek aan het Molenpad geparkeerd. Later die dag ontdekte hij dat zijn bromfiets niet meer op die plek stond. In samenspraak met zijn werkgever werden de camerabeelden bekeken en zag hij tot zijn verbazing dat zijn bromfiets door twee onbekende mannen was weggenomen.
Het gemengd onderzoeksteam werkte de informatie uit en op grond van de camerabeelden signaleerde de politie de verdachte C.G. nabij de schoenenzaak te Lelydorp. Hij werd in de kraag gevat en vervolgens overgedragen aan de recherche van Paramaribo, die belast is met het onderzoek in deze zaak.
C.G. ontkent zich schuldig te hebben gemaakt aan het strafbare feit. Verder gaf hij aan de andere man met wie de diefstal op die dag moet zijn gepleegd, niet te kennen.
Na overleg met het Openbaar Ministerie is hij hangende het onderzoek in verzekering gesteld. Aan de opsporing en aanhouding van zijn voortvluchtige kompaan, wordt gewerkt. De gestolen bromfiets is nog niet achterhaald.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald