Broers aangehouden voor bedreiging en vernieling

De zestienjarige R.S en vijftienjarige S.S., twee broers, zijn op 6 april door de politie van Nieuw Nickerie aangehouden voor vernieling en bedreiging. Hiervan deed hun 38-jarige moeder S.R. op dezelfde dag aangifte. Volgens haar verklaring raakten de broers om een mobiele telefoon in een ruzie verwikkeld. De verdachte R.S. sloot zich op een gegeven moment in een van de kamers van de woning op, terwijl zijn jongere broer met een kapmes op de kamerdeur inhakte.
De verdachte R.S. deed op een gegeven moment de kamerdeur open en kwam gewapend met een mes naar buiten. Hun moeder kwam tussen beide, pakte de scherpe voorwerpen van ze af en sprak ze ernstig aan. Dat gesprek had niet het gewenste resultaat, want de broers raakten weer in een gevecht met elkaar. Daarbij pakte R.S. een eindhout en S.S. pakte een delfschop waarmee zij elkaar aanvielen, met als gevolg dat onder andere een houtendeur en een glazen schuifdeur vernield werden.
Het lukte de moeder voor de tweede keer om deze heethoofden uit elkaar te halen, waarbij zij ze te kennen gaf dat als zij zich zo bleven gedragen zij bij hun vader moesten gaan wonen. De opmerking van de moeder viel niet in goede aarde bij haar zonen, want zij bedreigden haar met de dood en brandstichting. Aangezien de moeder zich ernstig bedreigd voelde stapte ze naar de politie en deed aangifte tegen haar zonen.
In opdracht van een hulpofficier van Justitie werden de broers opgespoord en aangehouden. Zij gaven toe dat zij hun moeder bedreigd hadden met de dood en brandstichting. Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn ze in verzekering gesteld. Deze zaak is voor verder onderzoek overgedragen aan de afdeling Jeugdzaken.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald