Brian Elshot naar Nederland voor knieoperatie

13/12/2020 18:04 – Marciano Millerson

 
PARAMARIBO – Voetbalinternational Brian Elshot kijkt vol goede moed uit naar zijn vertrek naar Nederland om te worden geopereerd. De middenvelder, die op een training een kruisbandblessure opliep, is sinds 26 september 2019 buitenspel. Geruime tijd probeerde de twintigjarige speler op verschillende manieren te herstellen. Ook Surinaamse geneeskrachtige kruiden kwamen eraan te pas. Echter, het gewenste resultaat werd nog niet behaald.
Bondscoach Dean Gorré drong erop aan dat zijn pupil een operatie onderging. Dat moment is nu eindelijk aangebroken door tussenkomst van onder anderen minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid. Hij zou het naar verluidt, na gesprekken met de stichting Staatsziekenfonds (SZF), voor elkaar hebben gekregen om de international deze ingreep te laten ondergaan. De bewindsman fungeerde vóór zijn benoeming als bondsarts van Natio.
Naar verluidt worden alle medische kosten door SZF gedekt. “Het voelde goed aan om het nieuws aan te horen”, vertelt een blije Elshot aan de Ware Tijd. Ook bij zijn ouders kwam het nieuws goed aan. Zij zijn blij dat hun zoon een helpende hand wordt geboden. De hardwerkende middenvelder reist alleen af naar Nederland, waar hij door teammanager Harvey Vliet zal worden begeleid.
Elshot: “Ik ben hoopvol gestemd en ben er klaar voor.” De international gelooft dat het een geslaagde operatie wordt. Bij zulke operaties wordt er rekening gehouden met een revalidatie van ruim zeven maanden. Elshot kijkt uit naar de volgende fase en hoopt weer op een kans bij Natio. Gorré gaf het talent sinds de hervatting van de trainingen ruimte om mee te trainen, weliswaar aangepast. “Ik participeerde alleen in de warming-up, positiespel, trap- en passvormen.”
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname