Breaking: Total lockdown tot en met 18 juni

President Chan Santokhi heeft vanwege de zorgwekkende COVID-cijfers zojuist een total lockdown afgekondigd. De total lockdown geldt vanaf maandag 31 mei en duurt voorlopig tot en met 18 juni. Voor Suriname geldt een code paars en voor de ziekenhuizen geldt er een code zwart. De total lockdown die voor dit weekend is aangekondigd, blijft gehandhaafd.
“We hebben een verantwoordelijkheid dat de voedselvoorziening gegarandeerd moet zijn. Daarom is besloten dat een aantal bedrijfsgroepen voorwaardelijk open zullen zijn en wel op maandag, woensdag en vrijdag van 08.00 uur tot en met 16.00 uur. Personen kunnen zo hun boodschappen doen”, aldus de president in een dringende oproep aan het volk.
Supermarkten, bakkerijen en slagerijen blijven open. Omdat men momenteel geconfronteerd wordt met een enorme wateroverlast, hebben personen behoefte aan bouwmaterialen. Daarom blijven bouwmaterialenzaken ook open op de genoemde drie dagen. De bedrijfsgroepen dienen zich wel te houden aan de gestelde COVID-19-maatregelen. De handhaving van de regels ligt in handen van de politie die ondersteund wordt door militairen.
Met betrekking tot het doen van boodschappen, mogen uitsluitend volwassenen dat doen. Het betreft hier personen die 18 jaar en ouder zijn. Eén persoon per gezin mag de boodschappen doen, benadrukt president Santokhi tijdens een spoedpersconferentie. “We willen geen contact hebben. Contact zorgt voor besmettingen”, licht hij toe. Er mogen maximaal tien klanten simultaan inkopen doen.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald