BREAKING: Petronas doet grote olievondst voor de kust

11/12/2020 08:43 – Van onze redactie

 
PARAMARIBO – Het Maleisisische Petronas heeft haar eerste grote aardolievondst voorde kust van Suriname gedaan. Dit is de vierde grote olievondst in Surinaamse wateren. Petronas maakte vrijdag (vandaag) bekend dat ze in Blok 52 een groot oliereservoir heeft aangetroffen bij haar eerste proefboring. Het Maleisisch bedrijf is de ‘operator’ in Blok 52 en heeft daarin een 50 procent belang. De overige 50 procent is in handen van Exxon Mobil.
“We zijn tevreden met de positieve resultaten van de put. Het zal Petronas de drive geven om door te gaan met het verkennen van Suriname, dat een van onze focusbekkens is in Amerika. We kijken ernaar uit om vooruitgang te boeken bij het leveren van schone en betrouwbare energie op de markt”, zegt Petronas vicepresident Exploratie, Emeliana Rice-Oxley, in een verklaring.
Blok 52, ten noorden van de kust van Paramaribo, ligt in het Suriname-Guyana basin waar verschillende belangrijke ontdekkingen van koolwaterstoffen zijn gedaan. Rice-Oxley zei dat verdere evaluatie wordt uitgevoerd om de volledige omvang van de ontdekking te bepalen. Naast Blok 52 heeft Petronas een 100 procent participatie en exploitatierecht in Blok 48, en een 30 procent belang in Blok 53.
  Tweet
 

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname