Breaking: Morgenavond lockdown

De parlementaire COVID-19-crisiscommissie is vanavond geïnformeerd dat de regering lockdown weekenden zal invoeren. De eerste lockdown gaat morgenavond om 18:00 uur in en duurt tot en met maandag om 05:00 uur. Het volgende weekend zal een total lockdown worden ingevoerd voor zowel zaterdag als zondag.
Eveneens zullen de scholen voor twee weken gesloten zijn, wat betekent dat de schooldeuren maandag niet opengaan. Rabin Parmessar (NDP), die ook deel uitmaakt van de commissie, zegt dat de minister van Volksgezondheid de commissie hierover heeft geïnformeerd alvorens de maatregelen door te voeren.
Volgens hem wilde de regering de avondklok van door de week terugbrengen naar 19:00 uur, maar de commissie was van oordeel dat die wel van 20:00 uur tot 05:00 uur kan blijven door de week. Naderhand zal gekeken worden om de tijden verder aan te passen.
Cheryl Dijksteel (VHP), die ook zitting heeft in de commissie is blij dat de regering de commissie in een spoedvergadering heeft ingelicht. Zij zegt dat er nu reeds sprake is van een derde golf in Suriname, vooral als gekeken wordt naar de besmettingsgraad die gisteren op 54 was gesteld.
Zij geeft aan dat er sprake is van verdrievoudiging van het aantal daarvoor. Ze begrijpt de frustratie van de samenleving, maar zegt dat de lockdown wel nodig is om verergering van de besmettingen te voorkomen.
Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid heeft eerder tijdens een persconferentie aangekondigd dat lockdown weekenden niet uitgesloten zijn.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald