Breaking: Mogelijk verdere verscherping coronamaatregelen

De COVID-19-maatregelen worden mogelijk verder verscherpt. De regering komt vanavond in vergadering bijeen. De stijging van het aantal coronagevallen is alarmerend.
Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid liet vandaag in De Nationale Assemblee (DNA) weten dat de cijfers zeer verontrustend zijn. De cijfers zijn op dagbasis aan het stijgen en dat is vandaag ook het geval.
Ramadhin geeft aan dat het Outbreak Management Team het noodzakelijk vindt om de gisteren aangekondigde maatregelen wederom te bespreken omdat de COVID-cijfers zeer verontrustend zijn.
De minister legt uit dat er al een contact analyserapport is gemaakt van de afgelopen dagen. De trend die de overheid de afgelopen dagen had gezien was de reden om gisteren uit te komen met een statement en wijziging van het presidentieel besluit.
Het uitgangsverbod van 23.00 uur is teruggebracht naar 21.00 uur en het samenscholingsverbod is van dertig personen gebracht naar twintig personen. “Aan de hand van wat ik vandaag heb gezien, gaan we nog verder moeten aanpassen”, aldus Ramadhin.
Voor vandaag zijn er 22 nieuwe positieve gevallen bij gekomen. Tot deze nieuwe gevallen behoren zes Brazilianen. In de districten Paramaribo en Wanica zijn zestien nieuwe gevallen geregistreerd.
Vandaag hebben verschillende assembleeleden gevraagd dat de regering het parlement informeert over de COVID-situatie en de verscherping van de maatregelen. NDP-assembleelid Stephen Tsang voerde eveneens aan dat de cijfers die geplaatst worden op de COVID-19-website niet de juiste cijfers zijn. Ook merkte hij op dat de minister de cijfers niet ter beschikking wil stellen aan het parlement omdat het om gevoelige informatie zou gaan.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald