BREAKING: Kortgedingrechter: ‘Akiemboto geen DNA-lid meer’

11/02/2021 09:00 – Ivan Cairo

De lege stoel van parlementariër Sergio Akiemboto vrijdag tijdens de openbare vergadering waarbij de wet Uitvoering Burgerlijke Uitzonderingstoestand werd behandeld. Akiemboto is volgens de kortgedingrechter geen DNA-lid meer. :  
PARAMARIBO – Sergio Akiemboto (NDP) is parlementariër af. Dat heeft kortgedingrechter Rewita Chatterpal donderdag beslist. Het vonnis werd voorgelezen door rechter Alida Johanns.
Akiemboto begon vorige week een rechtszaak tegen parlementsvoorzitter Marinus Bee en de staat Suriname nadat Bee had bepaald dat hij als gevolg van de ontslagbrief die de volksvertegenwoordiger begin januari had ingediend geen assembleelid meer is. De politicus kreeg geen convocaties meer en de toegang tot het college en en digitale platformen werd hem ontzegd.
De meningen in het parlement en onder rechtsgeleerden en bestuurskundigen zijn verdeeld. Akiemboto had enkele dagen nadat hij zijn ontslagbrief naar de president had gestuurd deze onder druk van de NDP-achterban in Brokopondo ingetrokken. Kort daarna stuurde het staatshoofd tegelijkertijd beide brieven naar De Nationale Assemblee en stelde erbij dat de ontslagbrief van de politicus geen rechtsgevolgen heeft.
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname