Breaking: Adhin volgt Bouterse op als voorzitter NDP

Voor het eerst sinds jaren heeft de voorzitter van de Nationale Democratische Partij (NDP), Desi Bouterse, een opvolger aangewezen voor de paarse partij. In een uitzending van Radio Paramaribo NDP heeft de oud-president in een interview met Ricardo de Souza in Nederland, aangegeven dat oud-vicepresident Ashwin Adhin, de nieuwe voorzitter van de NDP wordt.
Op dit moment is de partij bezig de interne problemen op te lossen. Interne strubbelingen in de partij hebben ook bijgedragen aan de terugval van de partij bij de verkiezingen van 2020. De partij is van 26 zetels teruggevallen naar 16 zetels. Een aantal prominenten en invloedrijke personen waaronder André Misiekaba, toen nog ondervoorzitter, hebben de partij de rug toegekeerd. De partij is nu hard bezig deze problemen op te lossen.
Oud-president en NDP-voorzitter Desi Bouterse
“We zijn bezig de interne fouten die de NDP gemaakt heeft te corrigeren. Er is een pad uitgestippeld. Lek’ fa un sabi mi set a schaakbord kba en één van de zaken die wij nog moeten bevestigen is de nieuwe voorzitter. Het wordt sowieso denk ik de heer Ashwin Adhin. En dan wordt het werken geblazen,” zegt Bouterse.
Als deze mededeling al doorgecommuniceerd is naar de structuren van de partij is niet duidelijk. De leiding van de NDP heeft in de afgelopen maanden gesprekken gevoerd met de verschillende structuren in de districten. De bedoeling was om de pijnpunten binnen de partij aan te horen en waar nodig zaken op te lossen om de partij intern weer gezond te maken.