Braziliaanse, Britse en Zuid-Afrikaanse variant in Suriname; mogelijk verscherping lockdown

De Braziliaanse, Britse en de Zuid-Afrikaanse coronavariant komen voor in Suriname. Dat heeft minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid zojuist medegedeeld in het programma To The Point op Apintie Televisie.
Er worden regelmatig monsters opgestuurd naar Nederland om na te gaan als er varianten voorkomen in Suriname. Uit de laatste monsters die zaterdag zijn opgestuurd is gebleken dat de drie gevreesde varianten ook voorkomen in Suriname.
Ramadhin geeft aan het Nederlandse gezondheidsinstituut RIVM de monsters kosteloos voor Suriname onderzoekt.
Verscherping lockdownHij zegt dat het niet uitgesloten is dat de COVID-19-maatregelen weer verscherpt worden. Zo zal mogelijk indoor dining weer worden stopgezet. Het staat vast dat er een verscherping van de maatregelen komt. Ramadhin noemt een mogelijke verscherping van de lockdown of de herinvoering van de weekend lockdown.
De maatregelen worden verscherpt nadat het parlement is geïnformeerd, aldus Ramadhin.
De samenleving hoort morgen welke maatregelen getroffen worden. Er wordt nu al aan de samenleving doorgegeven dat een mogelijke derde golf kan uitbreken in Suriname. De situatie is echter van dien aard dat de Braziliaanse variant ook personen van tussen de 25 en 40 jaar treft.
De Intensive Care Unit van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) is weer opengesteld voor COVID-patiënten vanwege het stijgende aantal COVID-19-gevallen.
De weekend lockdowns waren het meest effectief, zegt Ramadhin. Hij merkt eveneens op dat de avondklok van 23.00 uur ook zal worden teruggebracht. Personen houden zich niet aan de regels want ze doen alsof COVID-19 is vertrokken, merkt hij op.
Inmiddels is president Chan Santokhi en de rest van de regering op de hoogte gesteld van een mogelijke derde coronagolf die op komst is in Suriname.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald