Brandweerkorps stapt uit FISO

Het Korps Brandweer Suriname (KBS) is uit het Functie Informatiesysteem van de Overheid (FISO) gestapt. De resolutie voor de nieuwe bezoldigingsreeks is deze week gepubliceerd. Tijdens een bezoek aan minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (Biza) eerder deze week, heeft de bewindsman aan de brandweerbond toegezegd alles eraan te zullen doen dat het personeel in september over de lonen kan beschikken conform de nieuwe bezoldigingsreeks.
“Onder leiding van president Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk waait er een nieuwe wind en ik geloof dat het beter zal gaan,” zei de bewindsman. Hij heeft de bond gevraagd om de eerste negen maanden rekening te houden met de financiële druk op de staat.
Ook heeft hij gevraagd in hoeverre de nieuwe bezoldigingsreeks de druk op de begroting zal verhogen. “Het betreft een urgentiefase van negen maanden. Daarna volgt een stabilisatiefase naar de groeifase. Waarop jullie recht hebben, dat krijgt u wel. Maar ik vraag nog even rekening te houden met de twk,” zei de Biza-minister.
Waarnemend bondsvoorzitter Wendell Oosterwolde deelde zijn ervaring met de bewindsman en gaf aan dat zaken vanuit de brandweer steeds op de lange baan worden geschoven. Ook algemeen secretaris Joël Panka gaf aan dat het behandelen van bevorderingsstukken erg lang op zich laat wachten. Minister Somohardjo heeft de bond gevraagd om de knelpunten door te geven. Deze komen in het vervolggesprek aan de orde.
De minister kijkt uit naar een vervolggesprek met de bond over de uitkering van de twk. Zowel de minister als de bond streven naar een goede samenwerking.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald