Brandstof, een kostbaar begrip!

De campagne machine van de VHP voor de verkiezingen van 25 mei 2020 heeft op volle toeren gedraaid. Allerlei beloftes zijn gedaan door de toenmalige campagneleider Chan Santhoki, thans de zittende President. Allerlei verhalen dat het beter zal gaan met Suriname, met de bevolking. Maakt niet uit welke politieke overtuiging, ras, geloof of stand je bent. Met hem als gekozen regering c.q. President zou het zeker goed komen. Hij zou Suriname redden!

Heden, 23 Augustus 2020 wordt er helaas een andere film vertoond vanuit de zittende regering met Chan Santhoki als regisseur. Tijdens de totale lockdown van gisteren, zaterdag 22 augustus, hebben wij ervaren dat de regering als een dief in de nacht heeft besloten de brandstofprijzen te verhogen. Dit komt zeker te kwader trouw over, omdat de bevolking niet in staat was op gister de pomp te bezoeken om nog voor de verhoging alsnog wat “goedkope” brandstof te kunnen bemachtigen. Ja, net een bandiet in de nacht heeft de regering de brandstofprijs verhoogd. Dit zonder enige overleg met welke relevante stakeholder dan ook. De President heeft afgelopen woensdag in het programma van meneer Pierkhan, Kal Aaj Aur Kal, nog beloofd dat hij voorstaander is van goede communicatie alvorens verhogingen worden doorgevoerd.
Het is publiek geheim dat de nasleep van de verhoging niet alleen aan de pomp te voelen zal zijn. Nee, deze wordt ook doorberekend in de meeste prijzen van de diverse winkels en supermarkten waar wij onze eerste levensbehoeften halen. Kortom: Het leven in Suriname wordt nog duurder en voor velen ondraaglijk. Met andere woorden: W’o dede in a kino!
Wat nog meer bevreemding wekt is, dat prominente burgers als Berenstein, Biervliet, Essed, Neus en overige anderen die destijds zo fel gekant waren tegen de verhoging van de government take nu muisstil zijn. Waar zijn jullie nu? Zijn jullie ook geaccommodeerd, zijn jullie adviseur van de Presdisent geworden of zijn jullie anders zoet gehouden?
Wel regering, met of zonder de prominenten doe ik deze oproep aan u. DRAAI DIE VERHOGING TERUG!!!
De bevolking kan deze niet betalen. Als u geld zoekt, verhoogt u dan de grondhuur belasting en de vermogensbelasting, daar is het geld. Ik weet dat de inning van deze belastingen u in een moeilijk parket plaatsen, want daar komen jullie sponsoren en politieke vrienden tegen.
Mr. President, I dare you!
Stelt u een daad dat niet te maken heeft met vervolging en berechting. Toont u als regering dat u kunt leiden en besturen en het beste voorheeft met Suriname. Brandstof is een van de bouwstenen om de economie draaiende te houden; het werkt door in alle sectoren. Alle prijzen zullen de lucht ingaan.
DRAAIT U DIE VERHOGING TERUG!!!!!
Michael, de kritische burger

Share this:

Gerelateerd

………… (PBN)

Lees verder

Bron: Public News