Bouva: draai de total lockdown terug

De regering is de kluts totaal kwijt, het beleid is onduidelijk en bruya. Er moet een nationale aanpak komen, een duidelijke visie en beleid. Dit is noodzakelijk in plaats van ad hoc beleid. Dit zei NDP-assembleelid Melvin Bouva gisteren tijdens het COVID-19-debat in De Nationale Assemblee (DNA).
Volgens het NDP-assembleelid moet er gewerkt worden aan een totaal andere aanpak. “It’s not easy, maar we gaan het samen moeten doen”. De total lockdown tot 18 juni is volgens Bouva niet effectief. “Total lockdown is total loss. Niet effectief. Het zorgt voor meer mensen bij elkaar, meer ongerief en meer problemen. Draai de total lockdown terug,” adviseerde het parlementslid de regering.
AlternatiefAls alternatief gaf hij de regering mee om de winkels en essentiële diensten van maandag tot en met vrijdag tot 17.00 uur open te houden. Verder zou de regering mensen op naamvolgorde de inkopen kunnen laten doen. Een avondklok vanaf 18.00 uur en een weekend lockdown.
ReddingBouva, die zelf al gevaccineerd is, zei dat vaccinatie een middel is, maar niet de enige redding. “Hoe staat het met alternatieve medicatie. Het middel Ivermectine heeft in India, Brazilië, Mexico en andere landen veel effect gehad op de bestrijding. Geneeskrachtige natuurlijke alternatieven en goede samenstelling en naleving van protocollen, kunnen ook bijdragen aan de aanpak van COVID,” meent Bouva.
Als alles goed zit zal de regering met aangepaste COVID-19-maatregelen komen. Dat zei president Chan Santokhi gisteren in het parlement. “We luisteren naar de signalen. We gaan voor een aanpak die nationaal gedragen wordt. We kijken wat aangepast moet worden, zodat we die alvast zaterdag kunnen bekendmaken,” zei de president .
Jerrel Harderwijk

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald