Boslanti heeft nieuwe onderwijzerswoningen

PARAMARIBO — In het dorp Boslanti in het district Brokopondo heeft de overdracht van twee nieuwe onderwijzerswoningen plaatsgevonden. De minister van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS), Gracia Emanuël,  heeft de sleutels van de woningen in aanwezigheid van de gemeenschap overhandigd aan het schoolhoofd.

“Een mooie school alleen is niet voldoende, de leerkrachten moeten gemotiveerd zijn om goed te kunnen onderwijzen. Het is daarom belangrijk dat de faciliteiten beschikbaar gesteld worden”, aldus Emanuël.

De woningen zijn gebouwd nadat een ressortraadslid van het dorp het initiatief nam om naar het bedrijf Sarafina van ondernemer Claudetta Tony te stappen en het probleem aan te kaarten. De woningen staan naast de school en zijn elk voorzien van twee slaapkamers, bad, toilet en een balkon. De leerkrachten moesten voorheen lange afstanden afleggen om de school te bezoeken

De districtscommissaris van Brokopondo, Ludwig Mendelzoon, sprak een woord van dank uit aan de ondernemer, die al jaren in het gebied opereert. Hij riep de gemeenschap op om dit geschenk en de goede band met de ondernemer te behouden. Ook drukt hij ze op het hart een eenheid te vormen. “Want op die manier kunnen we veel meer bereiken.”