Borrelende man beroofd

Een man die zich in de directe omgeving op de kruising van de Nieuwe Dominee- en Afijabastraat bevond, is geraakt door een kogel uit een dienstvuistvuurwapen van een douanier. De politie van het bureau Nieuwe Haven kreeg op 4 december van het Command Center een melding binnen, dat er schoten zijn gelost en een schuifdeur van een bewoner schade vertoont. Er is een projectiel nabij de schuifdeur gevonden.
Onderzoek wees uit dat enkele mannen zaten te borrelen. Een van ze, een douanier, werd door vier gewapende mannen beroofd van zijn gouden ring en een I-phone. Hij kreeg met een wapen een slag op zijn hoofd, waarna de rovers het hazenpad kozen, achterna gezeten door de 33-jarige douanier R.B.
Via een erf sloegen de vier verdachten op de vlucht. Ze losten enkele schoten, waarbij een schuifdeur van een woning een kogelinslag vertoont. Op een bepaald moment zag R.B. een man staan en liep hem tegemoet. Deze man, die later een arbeider van een bedrijf bleek te zijn en op weg naar huis was, rende uit vrees weg.
De douanier die dacht dat hij vermoedelijk een van de rovers was, loste een schot, waarbij de 26-jarige man L.M. werd geraakt in zijn arm. De gewonde man is met de ambulance voor medische hulp afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.
De 33-jarige douanier is aangehouden en ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau. Het dienstvuistvuurwapen is hangende het onderzoek in beslag genomen. De vier verdachten zijn voortvluchtig, meldt de afdeling Public Relations van de politie.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald