‘Bordo’ benoemd tot directeur NIS

Joël ‘Bordo’ Martinus, die benoemd is als beleidsadviseur bij Regionale Ontwikkeling en Sport, zal vandaag officieel de leiding van het Nationaal Indoor Stadion (NIS; Anthony Nesty Sporthal) op zich nemen. Een van de eerste daden van het nieuwe bestuur van het NIS is de benoeming van Martinus als directeur. Dit was al eerder voorbereid door minister Gracia Emanuël.

Het nieuwe bestuur is woensdag aangetreden onder voorzitterschap van Delcano Misiedjan. Starnieuws verneemt dat de benoeming van Martinus al was voorbereid door minister Gracia Emanuël. In het nieuwe bestuur hebben verder zitting: Josta Dapaw, Alexander Tolin, Steve Lape, Brian Banda, Radjen Ori en Elisa Djahari.

De voorbereidingen om bij de sporthal later op de ochtend de overdracht te doen aan Martinus, zijn getroffen. Een tent is buiten opgezet voor het houden van speeches en ontvangst van genodigden. Martinus om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat hij in zijn speech zal aangeven dat hij toch overheidsposities heeft aanvaard om te helpen de beloften gedaan aan de kiezers tijdens de verkiezingscampagne, in te lossen. Hij zal hier uitvoerig op ingaan en vindt dat er nodeloos ophef wordt gemaakt van de zaak.

Martinus merkt op dat sport en entertainment zijn terrein zijn. Als clubeigenaar van NV Notch en als entertainer heeft hij zich bewezen. Hij wil zijn bijdrage leveren en kan het werk niet overlaten aan anderen. Hij wil de sporthal renoveren en in ere herstellen. “Er zijn zoveel mensen met diploma’s vòòr mij directeur geweest. Ik heb dan geen diploma, maar ik heb veel kennis en ervaring. Laat men mij de ruimte geven, dan zullen ze zien wat ik ervan zal maken”, zegt Martinus.
………… (Star)


Lees verder

Bron: Starnieuws.com